0%
سه شنبه ، ۲۹ اسفند ۱۴۰۲

پرتال تخصصی تبیان مهدویت

تبیان مهدویت ، بزرگترین پایگاه اینترنتی مهدویت

کلام بزرگان

بنر بالای کلام
مقام معظم رهبری

تفاوت اعتقاد شیعه به منجی با دیگران

فرقی که ما شیعیان با دیگر فِرَق اسلامی و غیر اسلامی داریم اینست که ما این شخص عظیم و عزیز را میشناسیم؛ اسمش را، تاریخ ولادتش را، پدر و مادر و اجداد عزیزش را، « قضایایش» را میدانیم، ولی دیگران این ها را نمی دانند... به همین دلیل است که توسّلات شیعه، « زنده تر» و « پُرشورتر» و « بامَعناتر» و « با جهت تر» است...
اصل مهدویت مورد اتفاق همه مسلمان هاست... اما در بخش اصلی قضیه که « معرفت به شخص منجی است»، دچار نَقص معرفتند. شیعه با خبرِ مُسَلّم و قطعی خود، منجی را با نام، با نشان، با خصوصیات، با تاریخ تولد، میشناسد.
مقام معظم رهبری؛ ۷۴/۱۰/۱۷ - ۸۴/۶/۲۹

مقام معظم رهبری

کدام انتظار؟!

انتظاری که از آن سخن گفته اند، فقط نشستن و اشک ریختن نیست! ما باید خود را برای سربازی امام زمان آماده کنیم.

انتظار فرج یعنی کمر بسته بودن، آماده_بودن، خود را از همه جهت برای آن هدفی که امام زمان برای آن هدف، قیام خواهد کرد، آماده کردن. آن انقلاب بزرگ تاریخی...

مقام معظم رهبری ۸۱/۷/۳۰ - ۸۷/۵/۲۷

آیت الله نوری همدانی

ویژگی های برجسته

خداوند ویژگی های برجسته ای (صفات پیغمبران از اولین تا آخرین) به حضرت مهدی داده که به هیچ یک از امامان عطا نکرده است.
حضرت مهدی، طول عمر و بردباری را از نوح، بت شکنی را از ابراهیم، قیام در مقابل جبار را از موسی، قضاوت را از سلیمان، جمال و ملک داری را از یوسف، معجزات روشن را از عیسی و قیام و انقلاب جهانی را از حضرت محمد صلوات الله علیه به ارث برده اند. تمام فرشتگان و حتی فرشتگان جنگ بدر و احد به علاوه 313 نفر از نخبگان مخصوص از سراسر شهرهای اسلامی در خدمت ایشان خواهند بود. این تحولات بزرگیست که زمینه سازی می خواهد. تمام این زمینه ها باید توسط مسلمانان و شیعیان به وجود بیاید و از همه مهم تر مردم آمادگی پذیرفتن فرمایشات ایشان را داشته باشند.

آیت الله نوری همدانی

امام خمینی (ره)

بزرگتر از حد تصور...

من نمی توانم اسم رهبر روی ایشان بگذارم، بزرگتر از این است! نمی توانم بگویم شخص اول است، برای اینکه دومی در کار نیست! ما ایشان را نمی توانیم با هر تعبیری تعبیر کنیم، إلّا همین که "مهدی موعود" است؛ آنی است که خدا ذخیره کرده است برای بشر.

امام خمینی (ره)

صحیفه امام، ج۱۲، ص۴۸۲

آیت الله بهجت ره

در محضر بهجت

"چه مصائبی (سختی هایی) بر امام زمان که مالک همه کره زمین است، وارد می شود و آن حضرت در چه حالی است و ما در چه حالی؟ او در زندان است و خوشی ندارد و ما چقدر غافلیم"
در محضر بهجت ج ۱ ص ۱۰۶
ای دوست، در غربت مولایت اندیشه کن که دنیا با این همه بزرگی برای او زندان شده....

حجت الاسلام  پناهیان

یک راهکار خوب جهت تعجیل در فرج

کدام تقوا ما را به ظهور نزدیک میکند؟ فقط نماز اول وقت و کارهای خوبِ فردی؟ اگر میلیون‌ها نفر از اینگونه افراد خوب در کنار هم زندگی کنند، تا وقتی در زندگی دسته‌جمعیِ خوب ناتوان باشند، تقوایشان رشد نیافته و برای تعجیل ظهور، فایدۀ چندانی ندارند! اصل تقوا آنست که در جریان یک زندگی جمعی و کار تشکیلاتی خود را نشان بدهد
امام زمان در توقیع شریف خود فرموده اند اگر شیعیان ما جمع شوند و به عهدی که به گردن آنها داریم وفا کنند، به سرعت، سعادت مشاهدۀ ما نصیبشان میشود (احتجاج/۴۹۹/۲)
یعنی هرکس «تَکی» به حضرت ابراز ولایتمداری کند، مانعِ ظهور را برطرف نمیکند
دانشگاه امام صادق ۹۵/۳/۲

آیت الله مکارم شیرازی

از امام زمان بترسیم یا نه؟

بعضی درباره امام زمان تبلیغات خشن کرده اند و بعضی کتابها به دروغ نوشته اند ایشان آنقدر می کُشد که خون، زمین را میگیرد. این کار دشمنان است... ایشان مُبَلِّغ رحمت است؛ انقلاب حضرت، در درجه اول نظامی نیست بلکه فرهنگیست...



شما ببینید در زیارت آل یاسین میگوییم "الولی الناصح" خیرخواه جهان بشریت؛ "سفینه النجات" کشتی نجات؛ "عَلمُ الهُدی" پرچم هدایت؛ "نور ابصار الوری" نور چشمان تمام مردم دنیا، "خیر من تقمص و ارتدی" بهترین فرزندان آدم...



حضرت در احادیث به ۲ چیز تشبیه شده اند: ۱- نور آفتاب عالم تاب. ۲- "ماء معین" یعنی حیات بخشیدن و زنده کردن



آیت الله مکارم شیرازی؛ نکته ۷۶۶ از کتاب ۱۰۰۱ نکته پیرامون زمان

آيت الله بهجت ره

یک روز با امام زمان، بِه از صد سال...

یک روز با امام زمان، بِه از صد سال...

(امام زمان) به خاطر گناهان و به خاطر اعمال [بد] ما است که [بیش از] هزار سال در بیابان ها دربه در و خائف است. سبب غیبت امام زمان ارواحنا فداه خود ما هستیم، زیرا دستمان به او نمی رسد، و گرنه اگر در میان ما بیاید و ظاهر شود، چه کسی او را می کُشد؟! آیا جنّیان او را می کُشند یا ما انسان ها؟! ما پیش تر و در طول تاریخ ائمه امتحان خود را پس داده ایم...

شايد از بعضي از روايات استفاده شود كه عمر حضرت حجت در پس از ظهور زياد نباشد، لذا بعضي از منتظرانِ حضرت، از اين جهت ناراحتند اما فكر نمي كنند كه يك روز (حكومت و زندگي با آن حضرت) به سالها مي ارزد.

آيت الله بهجت ره

آیت الله جوادی آملی

خون وخونریزی یا فهم و فرهنگ؟

خون وخونریزی یا فهم و فرهنگ؟

وجود مبارک امام زمان با چه قدرتی جهان را از عدل و داد پر میکنند، با کُشتن؟ الان که مردم جهان هفت میلیارد است اگر یک میلیارد آن را بُکشند آن شش میلیارد دیگر آدم میشوند؟ تازه اول خونریزی است و اگر از این هفت میلیارد، چهار میلیارد را بُکشند، سه میلیارد باقیمانده آدم میشوند؟ هرگز. امام زمان با چه وسیله ای پیروز میشوند؟

با فشار با کُشتن، یا با عدل و فرهنگ؟ معجزه اول آنست که مردم را عاقل میکنند، آدم میکنند، آن وقت است که جامعه عاقل، عدل پرور میشود.

سخنرانی آیت الله جوادی آملی؛ نکته ۸۴۲ از کتاب ۱۰۰۱ نکته پیرامون امام زمان

مقام معظم رهبری

نیاز شدید جامعه به مباحث مهدوی

نیاز شدید جامعه به مباحث مهدوی

احساس ضعف برای یک ملت، خیلی احساس خطرناک و سم مُهلِکی است. یکی از برکات اعتقاد به مهدویت این است که انسان احساس اطمینان، قوت قلب و قدرت میکند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی/۱۳۸۴

چقدر در ترویج معارف مهدوی در جامعه تلاش کرده ایم؟

آیت الله بهجت ره

زندان غیبت...

امام باقر فرمودند: در صاحب این امر (امام زمان)، چهار شباهت به چهار پیامبر وجود دارد.... و اما شباهت به یوسف، زندانی بودن است.

کمال الدین؛ باب ۳۲؛ حدیث ۶

آیت الله بهجت: حضرت غائب، در حالی که مُرده را زنده می کند، خود در زندانی وسیع به سر می برد. اما در مورد خود حق ندارد، هر چند برای دیگران در امور فردی عنایت خاصی دارد، اما امور اجتماعی که مربوط به خود آن حضرت است، خیر.

در محضر آیت الله بهجت، ج۲ ص۲۹۹

کلید این زندان در دستان ماست...

امام خمینی (ره)

ایرانیان بخوانند...

"من با جرات مدعی هستم ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر، بهتر از ملت حجاز در عهد رسول الله و کوفه و عراق در عهد امیرالمومنین و حسین بن علی میباشند"

صحیفه امام؛ ج۲۱؛ ص۴۱۰

پیامبر اسلام فرمودند:

"اهل فارس(ایرانیان) از ما اهل بیت هستند"

چشم اندازی به حکومت حضرت مهدی

دلش به ما عَجَمی زادِگان بُوَد مایِل

اگرچه لیلیِ صحرا نشینِ ما عربیست

شهید استاد مطهری

دوره سعادت بشری

ما مسلمانان مخصوصا شیعیان می گوییم «دوره سعادت بشری» آن عصری است که دوره عدل کامل است یعنی عصر ظهور حضرت حجت؛ آن دوره که اولین مشخصه اش اینست که دوره حکومت عقل است یعنی دوره ای که در آن، علم، اسیر و برده نیست.

"شهید استاد مطهری"

اسلام و مقتضیات زمان ج۱ ص۵۰

حجة الاسلام پناهیان

رابطه عاطفی جامعه با امام زمان

"حتی باید گفت این «سطح متوسط» رابطه عاطفی موجود در جامعه با امام زمان، آن چنان که باید باشد نیست. وضعیت موجود، بسیار پایینتر از حد مطلوب است. این موج بسیار لذت بخشی که الحمدالله برای دعای ندبه ها در کشور ما به راه افتاده تازه آغاز راه است نه سرانجام راه. ما تا نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم..."

استاد حجة الاسلام پناهیان، کتاب انتظار عامیانه عالمانه عارفانه ص۶۵

آيت الله بهجت ره

او را برای خودش بخواهیم، نه خودمان

آیا میشود رئیس و مولای ما حضرت ولی عصر محزون باشد و ما خوشحال باشیم؟ او در اثر ابتلای دوستان (آزمایش و امتحان دوستان)، گریان باشد و ما خندان و خوشحال باشیم و در عین حال خود را تابع حضرت بدانیم؟... (ایشان) اشخاصی را میخواهند که تنها برای آنحضرت باشند. کسانی منتظر فرج هستند که برای خدا و در راه خدا منتظر حضرت باشند نه برای برآوردن حاجات شخصی خود...

تنها پیدا کردن و دیدن حضرت مهم نیست، هر کدام در فکر حوائج شخصی خود هستیم و به فکر آنحضرت نیستیم.

در محضر آیت الله بهجت، ج۲ ص ۲۷۶ و ۲۶۷ و ۲۶

آیت الله سید مرتضی مجتهدی سیستانی

تفاوت اعتقاد به ظهور با انتظار ظهور

"نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که: میان "انتظار ظهور" و "اعتقاد به ظهور" تفاوت بسیاری وجود دارد. زیرا همه شیعیان بلکه بسیاری از ملت های دیگر جهان به ظهور مُصلحی که سرانجام سراسر جهان را پر از عدل و داد کند اعتقاد دارند، ولی همه آنانی که اعتقاد به این حقیقت دارند در انتظار تحقّق آن نیستند!

کسی منتظر ظهور امام زمان میباشد که علاوه بر اعتقاد، امید و انتظار درک آن زمان را نیز داشته باشد و بر اساس انتظار و امید، عمل نماید. تمام روایاتی که مسأله انتظار در آنها ستوده شده است بر لزوم امیدواری و امکان وقوع و درک ظهور امام عصر دلالت میکند"

آیت الله سید مرتضی مجتهدی سیستانی؛ مقدمه کتاب "صحیفه مهدیه"

یعنی این تفکر که در دوران زندگی ما آن محبوب دلها ظهور نخواهد کرد، ممنوع!

امام خمینی (ره)

همه با هم؛ در پناه قدرت عدل

ما امید این را داریم که یک قدرت اسلامی، قدرت عدل؛ قدرتی در پناه عدل، نه در پناه سرنیزه... یک همچو قدرتی پیدا بشود و تمام بشر (به برکت آن) با هم باشند.

به ما این وعده را داده اند؛ وقتی که امام زمان (سلام الله علیه) ظهور کند این اختلافات از بین می رود و همه برادروار با هم هستند؛ دیگر زورمند و زورکشی در کار نیست...

«امام خمینی ره»

صحیفه امام، ج۱۱، ص۲۹۸

حجت الاسلام مسعود عالی

ظهور را نزدیک ببینید

یکی از وظایف بسیار مهم که دوستان بزرگوار و مومن باید در رابطه با وجود مقدس امام زمان علیه السلام و مسئله‌ی ظهور خیلی به آن اهتمام بورزند نزدیک دیدن ظهور است. ما در روایات‌مان به عناوین مختلف و تعابیر مختلف این توصیه را از اهل بیت داریم که ظهور را نزدیک ببینید. نزدیک دیدن است که شما اگر شب گذشت حتی تا شب بعدی هم نگو که نمی‌آید فردا صبح ممکن است بیاید.

حجت الاسلام پناهیان

در آخرالزمان مشکل اصلی، خوبان هستند؛ نه کفار

در آخرالزمان مشکل اصلی، آدم‌خوب‌ها هستند؛ نه کفار و آدم‌های بد. مثلاً روایتی نداریم که بگوید: از بس کفار مراکز فساد می‌سازند، ظهور به تأخیر می‌افتد! یا روایتی نداریم که بگوید: کفار از بس سلاح هسته‌ای مخرب دارند، لذا حضرت ظهور نمی‌کند که مبادا آن بمب‌ها را بر سر مسملین فرو بریزند

به قول امام باقر برخی از فقها می‌خواهند حکم قتل حضرت را بدهند، ولی زورشان نمی‌رسد! (و لو لا ان السیف بیده لأفتى الفقهاء بقتله؛ سایت آیت الله بهجت؛مطلب ۲۱۴۸ و شرح أصول الکافی/ ۱/ ۵۶۳)

همۀ مسائل برمی‌گردد به اینکه «خوب‌ها باید خالص و خُلّص بشوند» مشکل این است که ما در بین خودمان ناخالصی داریم، این‌ها را باید درست کنیم

حسینیه آیت الله حق‌شناس ره ۱۳۹۵/۰۷/۱۵

حجت الاسلام پناهیان

رسم منحوس بین مومنان...

مسجدی که، عالِم دینی ای که، و مؤمنی که به مهدویت نپردازد، یک دین «بنی‌اسرائیلی» را ترویج می‌کند!/ بنی‌اسرائیل به موسی میگفتند: تو و خدایت بجنگید، ما همینجا عبادت می‌کنیم!

نپرداختن به مهدویت امروزه یک رسم منحوس در میان برخی از مؤمنین شده است. در جامعۀ ما این رسم دینداری، اخلاق‌مداری و معنویت‌گرایی بدون مهدویت، باید فرو بریزد!

بسیج اگر در برگزاری «دعای ندبه» پیشتاز نباشد از «هویت» خود فاصله گرفته است. دعای ندبه‌ مال افرادی نیست که حال مناجات دارند، (بلکه) مال کسانی است که حال «مبارزه» دارند

۱۳۹۵/۰۹/۱۹ - عید بیعت - میدان امام حسین

حجت الاسلام دکتر رفیعی

عجول نباشیم...

احدی حق ندارد برای ظهور حضرت وقت مشخصی تعیین کند(در روایات هم تاکید شده که آنان که وقت تعیین میکنند دروغگو هستند)، هر چند این مساله با اینکه بگوییم انشاء الله امام زمان این جمعه ظهور می کند، تفاوت دارد. شیعیان و پیروان امام زمان همواره باید ضمن دعا به پیشگاه خداوند، ظهورهر چه سریعتر حضرت را از او طلب کنند

شبستان امام خمینی - حرم مطهر حضرت معصومه

مقام معظم رهبری

صرفاً دلخوش کنیم که... !

انتظار فرج معنایش این نیست که انسان بنشیند و دست به هیچ کاری نزند! هیچ اصلاحی را وِجهه ی همت خود نکند و "صرفاً" دلخوش کند به اینکه ما منتظر امام زمان (عجل الله فرجه) هستیم! این که «انتظار_نیست!» انتظارِ چیست؟!

هر اقدامی در جهت استقرار عدالت، یک قدم به سمت آن هدف والاست. انتظار، «حرکت» است؛ انتظار، رها کردن و نشستن برای اینکه کار به خودی خود صورت بگیرد نیست! انتظار، «آمادگی» است، این آمادگی را باید در وجود خود و در محیط پیرامون مان حفظ کنیم...
«مقام معظم رهبری ۱۳۸۷/۵/۲۷»

صحیفه امام خمینی

پاسخ کوبنده امام خمینی

یک دسته ای بودند که می گفتند «هرحکومتی اگر در زمان غیبت محقق بشود، باطل است و بر خلاف اسلام!» آنها خیال کرده بودند که «هرحکومتی باشد» در صورتی که آن روایات می گوید اگر کسی «با عنوان مهدویت» عَلَمی بلند کند، باطل است.

اینها نمی فهمند و نمی دانند دارند چه می گویند؛ بهشون تزریق کرده اند که این حرفها را بزنند، این اشخاص غافل را بازی داده اند! نبودنِ حکومت، یعنی اینکه همه مردم به جان هم بریزند، بکُشند هم را، بزنند هم را، از بین ببرند! بر «خلاف آیات الهی» ست!

اگر یک سال، حکومت و نظام در یک مملکتی نباشد، آنقدر فساد می شود که آن طرفش پیدا نیست! حضرت بیاید چه کند؟ «هرحکومتی در زمان غیبت، باطل است» یعنی هرج و مرج! یعنی عالم به هم بخورد تا حضرت بیاید درستش کند!! ما باید درستش کنیم تا حضرت بیاید.

الان دیگر تکلیفی نداریم؟ دیگر بشر تکلیفی ندارد؟ یا تکلیفش این است که مردم را دعوت کند به فساد؟! پس باید بنشینیم دعا کنیم به امریکا و اَذنابشان! [بندگانشان..] این که کسی بگوید «آنها ما را به بازی بگیرند، هیچ کاری به کارشان نداشته باشیم؛ هرکاری خواستند انجام دهند» این باید خیلی آدم نفهمی باشد!

بله، ما نمی توانیم دنیا را از عدالت پر کنیم، چون نمی توانیم او باید بیاید، اما ما باید زمینه را فراهم کنیم. [این موافق قرآن است]

صحیفه امام خمینی، ج۲۱، ص۱۳

صحیفه امام خمینی

شرمنده اش نکنیم!

من می ترسم مایی که ادعا داریم تابع این بزرگوار هستیم، شیعه ی این بزرگوار هستیم، اگر نامه ی اعمال مان را ببیند... نعوذبالله، شرمنده بشود!

شما اگر یک فرزندتان خلاف کند، شرمنده می شوید! اگر نوکرتان خلاف کند، شرمنده می شوید! من خوفِ این دارم ما کاری کنیم که امام زمان (سلام الله علیه) پیش خدا شرمنده بشود که «اینها «شیعیان تو» هستند که دارند این کار را می کنند!» نکنید. مراقبت کنید از خودتان...

صحیفه امام خمینی، ج۸، ص۳۹۱

علامه سید محمد حسین طباطبایی

دعا و نیایش هانری کُربن فرانسوی...

دعا و نیایش هانری کُربن فرانسوی...

علامه طباطبایی تعریف می کنند:

یک بار پیرامون دعا و نیایش با "هانری کُربن" (استاد شیعه شناس فرانسوی که در سال ۱۳۵۶ شمسی به مذهب تشیع نائل گردید) گفتاری داشتیم. از او پرسیدم شما آنگاه که حال نیایش پیدا شود چه میکنید؟ پاسخ داد: من چون پروتِستان(فرقه ای در مسیحیت) هستم و کاتولیک و مقیّد به کلیسا و روز یکشنبه نیستم، در هر مکان و زمانی نیایش میکنم.

پرسیدم: آیا از دعاهای آماده و پیش ساخته بهره میبرید یا خود اِنشا میکنید؟ گفت: از دعاهایی که از امام دوازدهم شما نقل شده بهره مند هستم و از آنجا که پشتوانه و اِنشاکننده اش زنده است، به من بسیار شور و حال میبخشد.

صحیفةُ المهدی؛ تألیف شیخ عیسی الأهری ص۱۸

مقام معظم رهبری

مشروط بر اینکه...

فرج محقق خواهد شد؛ مشروط بر اینکه شما انتظارتان «انتظار_واقعی» باشد، «عمل» باشد، «تلاش» باشد، «انگیزه» باشد، «حرکت» باشد.

آن روزی که ملت ایران قیام کرد، «امید» پیدا کرد که قیام کرد. این نور امید است که جوان ها را به انگیزه و حرکت و نشاط وادار می کند و از دل مُردگی و افسردگی آنها جلوگیری می کند و «روح_پویایی» را در جامعه زنده می کند. این، نتیجه ی انتظار فرج است...

۱۳۸۴/۶/۲۹

حاج اسماعیل دولابی

امام زمان آمدنی نیست، آوَردَنیست...

ظاهرا میگوییم آقا می آید ولی در حقیقت ما به خدمت حضرت میرویم. ما به پشت دیوار دنیا رفتیم و گم شدیم، باید از پشت دیوار بیرون بیاییم تا ببینیم که حضرت از همان ابتدا حاضر بودند. امام زمان گم و غائب نشده است. ما گم و غائب شده ایم.

مصباح الهُدی ص ۳۱۹

علامه سید محمد حسین طباطبایی

هادیِ غائب...

علامه طباطبایی در پاسخ به اینکه چگونه میتوان از امام غائب بهره مند شد فرمودند: امام وظیفه هدایت خود را به ۲ گونه اعمال میکنند: ۱-هدایت به معنای ارائه طریق(نشان دادنِ راه) ۲-هدایت به معنای رساندنِ به مقصود.

امام در نوع اول نیاز به حضور فیزیکی میان مردم دارد اما در نوع دوم نیازی به حضور جسمانی با مردم ندارد. به تعبیر دیگر، امام همانطور که وظیفه راهنمایی ظاهری مردم را دارد، رهبری باطنی اعمال آنان را هم بر عهده دارد. امام در نوع دوم از راه باطن به جانها و ارواح مردم اِشراف و اتصال دارد.

شیعه در اسلام ص ۲۳۶

مقام معظم رهبری

گلایه ی رهبری از مدیران فرهنگی

من از «مدیران_فرهنگی_کشور» توقعم بیش از این است، من انتظار دارم فضای کشور از لحاظ فرهنگی طوری نباشد که کسی این گستاخی و یا این غفلت را نسبت به امام زمان مرتکب شود!

شما نگاه کنید ببینید هر جمعه در سرتاسر کشور، چند صد هزار نفر و یا چند میلیون نفر از مردم دعای ندبه می خوانند، جوانان اشک می ریزند، شما ببینید نیمه شعبان مردم چه می کنند!

عیبی در یک جای کار هست که در فضای فرهنگی کشور کسی یا جرات کند یا غفلت کند که به امام زمان و به این اعتقاد به این اهمیت اینگونه اهانت کند! من از کسانی که الان «مسئولان رسمی امور فرهنگی» هستند توقع و خواسته ام این است که «به طور جدی» تجدید نظر کنند و ببینند عیب کارشان کجاست!

خطبه نمازجمعه تهران ۹مهر۱۳۷۸

آيت الله بهجت ره

خاتم الاوصیا از نگاه علمای اهل سنت

خیلی از علمای اهل سنت مخصوصا عُرفای آن ها به خاتم الاوصیا اقرار کرده اند. حتی صدر الدین قونوی شاگرد محی الدین در وصیت نامه اش مینویسد:

"اگر امام مهدی را درک کردید، معارف را از او یاد بگیرید و از او تجاوز نکنید و حرف شخص دیگر را گوش نکنید."

کتاب در محضر بهجت، ش ۱۰۹۷

حاج اسماعیل دولابی

شریک اعمال

آیا نمیدانی امام زمان با ما در تمام اعمال نیک، شریک است؟ زیرا این اعمال نیّت های اوست. هر کس دو رکعت نماز می خواند... او در آن شریک است و شریک خوبی هم است. اگر شریک نباشد چیزی از شما پذیرفته نمیشود، قبولی کار شما به خاطر شرکت اوست.

روح عالَم است. شما تصور میکنید که زیبایی و شادابی روح شما مال خودت است؟ مال اوست. السلام علیک یا روح العالم. امام زمان شریک انبیاء است، شریک قرآن است.

کتاب طوبای محبت، ج۳ ص۴۸

امام خمینی (ره)

هشدار، مبادا یک وقت...!

مام سپاه پاسداران، تمام دستگاه ها، تمام کمیته ها و تمام قِشرهایی که می خواهند به این کشور خدمت کنند، توجه داشته باشند که همه اینها خدمتگزار اسلامند...

شما کارمند اسلام هستید، کارمند امام زمانید. توجه کنید که «مبادا یک وقت، یک خطایی بکنید بر خلاف مسیر اسلام!» این وظیفه ی خطیری ست برای همه؛ برای ما و برای شما.

صحیفه امام خمینی، ج۱۱، ص۲۴۹

آيت الله بهجت ره

چشم، گوش، دست و زبانِ خدا

اهل بیت بندگانی هستند که عِلم و صوابشان(راستی و درستی) فراگیر است. یعنی با داشتنِ مقام عصمت، نه خطا میکنند و نه گناه. امام زمان، عین الله الناظره (چشم بینای خدا) و اذنه السامعه (گوش شنوای حق) و لسانه الناطق(زبان گویای خدا) و یده الباسطه(دست توانای خداوند) است و از گفتارمان، کارهایمان، افکار و نیّات ما اطلاع دارد. ما امام زمان را حاظر و ناظر نمیدانیم... و به کلی از آن حضرت غافل هستیم. [با اندکی تصرّف در جمله بندی]

کتاب در محضر بهجت ش ۲۳

حاج اسماعیل دولابی

کلامی بسیار زیبا و تلنگرآمیز...

نه انتظار ما طوریست که آنها پهلوی ما بیایند، نه حرکت ما طوریست که ما به آنطرف برویم و او را ببینیم. اگر براستی منتظری، چرا لاغر نشده ای(از تلاش فراوان برای ظهور)؟ به محض اینکه حقیقتاً منتظر شوی، او میرسد. آیا خوبَست آدم اینقدر بی رگ (غیرت) باشد؟ دوستت ۱ ساعت دیر از سفر بیاید، اینهمه بی تابی میکنی. اگر منتظری آثارش کو؟

ما سه دسته انتظار داریم:

1.کسیکه از دوری زیاد، یاد امام میکند و انتظار دیدارش را میکِشد تا آثاری ببیند.

2.کسیکه آثار و جلوه ای از امام دیده، که فرموده اند: فرج امام زمان، فرجِ خود شماست. یعنی انتظار و دعا، برای خود شما گُشایش(در کارهایتان) می آورد.

3.اگر انتظار و محبت به کمال برسد، دیدن یا ندیدنِ حضرت، در یقینش اثر ندارد و در همه وقت با قلب خود مشاهده میکند. مثل پیامبراکرم و اُویس قرنی که به ظاهر اصلا یکدیگر را ندیدند، اما هرگز از هم جدا نبودند.

امام سجاد نیز در اینباره فرموده اند: منتظرین واقعی در زمان غیبت، برتر از مردم تمام زمان ها هستند؛ زیرا آنقدر از جانب خدا عقل و معرفت پیدا کرده اند که غیبت و شُهود برای آنها فرق نمیکند.

مصباحُ الهُدی؛ ص ۳۱۹

امام خمینی (ره)

توجّه به مهدی موعود

توجّهتان را به مهدی موعود بیشتر کنید و ما باید در این طور روزها و در این طور ایّام الله توجه کنیم که خودمان را مهیّا کنیم از برای آمدن آن حضرت، من نمی توانم اسم رهبر روی ایشان بگذارم، بزرگتر از این است.
نمی توانم بگویم شخص اوّل است، برای اینکه دوّمی در کار نیست. ایشان را نمی توانیم ما با هیچ تعبیری، تعبیر کنیم. الا همین که مهدی موعود است. آنی است که خدا ذخیره کرده است برای بشر و ما باید خودمان را مهیّا کنیم از برای اینکه اگر چنانچه موفّق شدیم انشاءالله بزیارت ایشان طوری باشد که رو سفید باشیم پیش ایشان.
تمام دستگاه هایی که الان بکار گرفته شده اند در کشورما- و امید است که در سایر کشورها هم توسعه پیدا کند- باید توجّه به این معنا داشته باشند که خودشان را مهیّا کنند برای ملاقات حضرت مهدی سلام الله علیه.

صحیفه نور (صحیفه امام) جلد 12، ص 483 و 482

حضرت امام خمینی (ره)

خاتم ولایت

«همان طوری كه رسول اكرم(ص) به حسب واقع حاكم بر جمیع موجودات است، حضرت مهدی همان طور حاكم بر جمیع موجودات است، آن خاتم رسل است و این خاتم ولایت...»

[1] . صحیفة نور ـ ج 20 / ص 249 ( مجموعه سخنان امام خمینی (ره) ـ سری 22جلدی ) سازمان مدارك فرهنگی انقلاب اسلامی / 1369 / تاریخ : 25/1/66

حضرت امام خمینی (ره)

تحت مراقبت هستید

«ببینید كه تحت مراقبت هستید، نامة اعمال ما می رود پیش امام زمان ـ سلام الله علیه ـ هفته‎ای دو دفعه (به حسب روایت ) نكند كه خدای نخواسته از من و شما و سایر دوستان امام زمان ـ سلام الله علیه ـ یك وقت چیزی صادر بشود كه موجب افسردگی امام زمان ـ سلام الله علیه ـ باشد.»

صحیفه نور. همان /ج 8 ، ص 391 / 12/ 4/ 58

حضرت امام خمینی (ره)

رهبر همه ....

«رهبر همة شما و همة ما وجود مبارك بقیة الله است و باید ماها و شماها طوری رفتار كنیم كه رضایت آن بزرگوار را كه رضایت خداست بدست آوریم.»

صحیفه نور /ج 14 ص 94 / ، 4/12 / 59

حضرت امام خمینی (ره)

لقای جمال ...

«خداوند... ما را موفّق كند كه به لقای جمال مبارك امام زمان ـ سلام الله علیه ـ موفق بشویم.»

صحیفه نور / ج 19 /ص161.

آيت الله بهجت ره

شوق زيارت امام عصر

براي زيارت امام زمان چه کاري انجام بدهيم؟

آيت‌الله بهجت: زياد صلوات اهداي وجود مقدسش نماييد، همراه با دعاي تعجيل فرجش و زياد به مسجد جمکران مشرف شويد با اداي نمازهايش.

به‌سوي محبوب، ص59

آيت الله بهجت ره

تعجیل فرج

خدا نکند که براي تعجيل فرج امام زمان دعا کنيم، ولي کارهايمان براي تبعيد فرج آن حضرت باشد...

در محضر بهجت، ج2 ص230

امام خمینی ره

انقلاب مردم ایران

انقلاب مردم ایران، نقطه شروع انقلاب بزرگ جهانی اسلام به پرچمداری حضرت حجت (ارواحنا فداه) است که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور و فرجش را در عر حاضر قرار دهد.

(صحیفیه نور امام،ج 21،ص،327)

امام خمینی ره

انقلاب جهانی

امیدوارم که این انقلاب یک انقلاب جهانی بشود و مقدمه برای ظهور بقیة الله(ارواحنا له الفداء)باشد.

(صحیفیه نور امام،ج16،ص131)

امام خمینی ره

انقلاب مبارک حضرت

امید است که این انقلاب جرقه و بارقهای الهی باشد که انفجاری عظیم در توده های زیر ستم ایجاد نماید و به طلوع فجر انقلاب مبارک حضرت بقیة الله ارواحنا له الفدا منتهی شود.

(صحیفیه نور امام،ج15،ص62)

امام خمینی ره

علایم ظهور

دست عنایت خدای تبارک و تعالی بر سر این ملت کشیده شده است و ایمان آنها را تقویت فرموده است که یکی از علایم ظهور بقیة الله(ارواحنا الفداه) است.

(صحیفیه نور امام،ج16،ص130)

امام خمینی ره

انتظار فرج

همه ما انتظار فرج داریم و باید در این انتظار خدمت کنیم.انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است و ما باید کوشش کنیم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پیدا کند و مقدمات ظهور انشاالله تهیه شود.

(صحیفیه نور امام،ج7،ص255)

امام خمینی ره

پشتیبان این کشور

با اتکال به خدا تبارک و تعالی و پشتیبانی صاحب این کشور ،امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) این مقصد را به آخر برسانید و خواهید رسانید.

(صحیفیه نور امام،ج14،ص330)

امام خمینی ره

امانت الهی

خداوند همه ما را از این قیدهای شیطانی رها فرماید تا بتوانیم این امانت الهی(جمهوری اسلامی) را به سر منزل مقصود برسانیم و ه صاحب امانت،حضرت مهدی موعود(ارواحنا له الفداه) رد کنیم.

(صحیفیه نور امام،ج18،ص472)

امام خمینی ره

آتیه روشن

جنبشی که از طرف مستضعفان و مظلومان جهان علیه مستکبران و زورمندان شروع شده و در حال گسترش است،امید بخش آتیه روشن است و وعده خداوند تعالی را نزدیک و نزدیکتر می نماید. گویی جهان مهیا می شود برای طلوع آفتاب ولایت از افق مکه معظمه و کعبه آمال محرومان و حکومت مستضعفان.

(صحیفیه نور امام،ج17،ص480)

امام خمینی ره

ملت بزرگ ایران

سلام بر ملت بزرگ ایران که با فداکاری و ایثار و شهادت، راه ظهور را هموار می کنند.

(صحیفیه نور امام،ج21،ص325)

مقام معظم رهبری

این، آینده ی قطعی شماست

ملت ایران به فضل پروردگار، با هدایت الهی، با کمکهای معنوی غیبی و با ادعیه ی زاکیه و هدایتهای معنوی ولی الله الاعظم ارواحنافداه خواهد توانست تمدن اسلامی را بار دیگر در عالم سربلند کند و کاخ با عظمت تمدن اسلامی را برافراشته نماید. این، آینده ی قطعی شماست. جوانان، خودشان را برای این حرکت عظیم آماده کنند. نیروهای مؤمن و مخلص، این را هدف قرار دهند.

دیدار ایثارگران ۲۹/۰۵/۱۳۷۶

مقام معظم رهبری

قبل از فرج، آسایش و راحت طلبی و عافیت نیست!

قبل از دوران مهدی موعود، آسایش و راحت طلبی و عافیت نیست. ...قبل از ظهور مهدی موعود، در میدانهای مجاهدت، انسانهای پاک امتحان می شوند؛ در کوره های آزمایش وارد می شوند و سربلند بیرون می آیند و جهان به دوران آرمانی و هدفیِ مهدی موعود(ارواحنافداه) روزبه روز نزدیکتر می شود؛ این، آن امید بزرگ است؛ لذا روز نیمه ی شعبان، روز عید بزرگ است.

دیدار با مردم قم ۳۰/۱۱/۱۳۷۰

مقام معظم رهبری

حقیقت انتظار

انتظار، یعنی دل سرشار از امید بودن نسبت به پایان راه زندگی بشر. ممکن است کسانی آن دوران را نبینند و نتوانند درک کنند - فاصله هست - اما بلاشک آن دوران وجود دارد؛ لذا تبریک این عید - که عید امید و عید انتظار فرج و گشایش است - درست نقطه ی مقابل آن چیزی است که دشمن می خواهد به وجود بیاورد.

ما آن وقتی می توانیم حقیقتاً منتظر به حساب بیاییم که زمینه را آماده کنیم. برای ظهور مهدی موعود(ارواحنافداه) زمینه باید آماده بشود؛ و آن عبارت از عمل کردن به احکام اسلامی و حاکمیت قرآن و اسلام است. اولین قدم برای حاکمیت اسلام و برای نزدیک شدن ملتهای مسلمان به عهد ظهور مهدی موعود (ارواحنافداه و عجّل اللَّه فرجه)، به وسیله ی ملت ایران برداشته شده است؛ و آن، ایجاد حاکمیت قرآن است؛

دیدار به مناسبت میلاد حضرت مهدی (عج) ۲۵/۰۹/۱۳۷۶

مقام معظم رهبری

باید زمینه را آماده کنی

مسأله ی ولادت حضرت مهدی علیه الصّلاةوالسّلام وعجّل اللَّه تعالی فرجه الشّریف، از این جهت هم حائز اهمیت است که مسأله ی انتظار و دوران موعود را که در مذهب ما، بلکه در دین مقدّس اسلام ترسیم شده است - دوران موعود آخرالزّمان؛ دوران مهدویت - ما به یاد بیاوریم، روی آن تکیه کنیم و بر روی آن مطالعه و دقّت و بحثهای مفیدی انجام گیرد. شما باید زمینه را آماده کنی، تا آن بزرگوار بتواند بیاید و در آن زمینه ی آماده، اقدام فرماید. از صفر که نمی شود شروع کرد! جامعه ای می تواند پذیرای مهدی موعود ارواحنافداه باشد که در آن آمادگی و قابلیت باشد، والّا مثل انبیا و اولیای طول تاریخ می شود

در دیدار با پاسداران ۱۰/۱۲/۱۳۶۸

مقام معظم رهبری

دنیا را از عدل و داد پر می کند و ظلم را ریشه کن می سازد

خصوصیت مهدی موعود(عجل الله تعالی فرجه وارواحنافداه) در نظر مسلمانان این است که: «یملأالله به الارض قسطا و عدلا کما ملئت ظلما و جورا». عدل و داد، استقرار عدالت در جامعه، از بین بردن ظلم از سطح زمین، خصوصیت مهدی موعود است. ... بشر به سمت آن چیزی حرکت می کند که مظهر آن، وجود مقدس مهدی(علیه الصلاةوالسلام و عجل الله تعالی فرجه الشریف) باشد و او کسی است که در احادیث متواتر وارد شده که دنیا را از عدل و داد پر می کند و ظلم را ریشه کن می سازد.

سخنرانی در خجسته سالروز ولادت امام زمان(عج) ۲۲/۱۲/۱۳۶۸

مقام معظم رهبری

باید در آن جهت تلاش و کار کنیم

ما که منتظر امام زمان هستیم، باید در جهتی که حکومت امام زمان(علیه الاف التحیة و الثناء و عجل الله تعالی فرجه) تشکیل خواهد شد، زندگی امروز را در همان جهت بسازیم و بنا کنیم. البته، ما کوچکتر از آن هستیم که بتوانیم آن گونه بنایی را که اولیای الهی ساختند یا خواهند ساخت، بنا کنیم؛ اما باید در آن جهت تلاش و کار کنیم.

مظهر عدل پروردگار، امام زمان(عج) است و می دانیم که بزرگترین خصوصیت امام زمان(علیه الصّلاةوالسّلام) - که در دعاها و زیارات و روایات آمده است - عدالت می باشد: «یملأ اللَّه به الارض قسطا و عدلا».

رابطه ی قلبی و معنوی بین آحاد مردم و امام زمان(عج) یک امر مستحسن، بلکه لازم و دارای آثاری است؛ زیرا امید و انتظار را به طور دایم در دل انسان زنده نگه می دارد.

دیدار اقشار مختلف مردم در روز نیمه ی شعبان ۲۷/۰۵/۱۳۸۷

مقام معظم رهبری

مصداق وعده ی الهی

ما همین قدر می دانیم که وجود مقدس امام زمان، مصداق وعده ی الهی است. همین قدر می دانیم که این بازمانده ی خاندان وحی و رسالت، علم سرافراز خدا در زمین است. «السلام علیک ایها العلم المنصوب و العلم المصبوب و الغوث و الرحمة الواسعة وعدا غیر مکذوب».

...حجت خدا در بین مردم زنده است؛ موجود است؛ با مردم زندگی میکند؛ مردم را می بیند؛ با آنهاست؛ دردهای آنها، آلام آنها را حس میکند. انسانها هم، آنهائی که سعادتمند باشند، ظرفیت داشته باشند، در مواقعی به طور ناشناس او را زیارت میکنند. او وجود دارد؛ یک انسان واقعی، مشخص، با نام معین، با پدر و مادر مشخص و در میان مردم است و با آنها زندگی میکند. این، خصوصیت عقیده ی ما شیعیان است.

سخنرانی در سالروز میلاد امام عصر(عج) ۱۱/۱۲/۱۳۶۹

مقام معظم رهبری

خواهد رسید...

دورانی خواهد رسید که قدرت قاهره ی حق، همه ی قله های فساد و ظلم را از بین خواهد برد و چشم انداز زندگی بشر را با نور عدالت منور خواهد کرد؛ معنای انتظار دوران امام زمان این است.

دیدار با مردم قم ۳۰/۱۱/۱۳۷۰

مقام معظم رهبری

پیام انقلاب ما

بشریت که با عطش تمام منتظر امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف است و می خواهد مهدی موعود بیاید و چشم انتظار آن حضرت است، برای این است که او بیاید تا دنیا را از عدل و داد پر کند. این است آن پیامی که انقلاب اسلامی برای دنیا دارد و خودش هم متعهد و متکفل آن است.

دیدار با کارگزاران ۱۷/۱۰/۱۳۷۱

مقام معظم رهبری

امیدی در دل بنی آدم

امام زمان علیه سلام الله، رمز عدالت و مظهر قسط الهی در روی زمین است. به همین جهت است که همه ی بشریت، به شکلی انتظار ظهور آن حضرت را می کشند. ...موضوع امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف، با این دید، نه مخصوص شیعه و نه حتی مخصوص مسلمین است. بلکه انتظاری در دل همه ی قشرهای بشر و ملتهای عالم است. امیدی است در دل بنی آدم؛ که تاریخ بشریت به سمت صلاح حرکت می کند. این امید، به بازوان قوت می بخشد، به دلها نور می دهد و معلوم می کند که هر حرکت عدالتخواهانه ای، در جهت قانون و گردش طبیعی این عالم و تاریخ بشر است.

دیدار مهمانان خارجی دهه ی فجر در روز نیمه شعبان ۱۸/۱۱/۱۳۷۱

مقام معظم رهبری

تاثیر اعتقاد به ظهور حضرت

ملتی که به خدا معتقد و مؤمن و متکی است و به آینده امیدوار است و با پرده نشینان غیب در ارتباط است؛ ملتی که در دلش خورشید امید به آینده و زندگی و لطف و مدد الهی می درخشد، هرگز تسلیم و مرعوب نمی شود و با این حرفها، از میدان خارج نمی گردد. این، خصوصیت اعتقاد به آن معنویت مهدی علیه آلاف التحیة والثناء است. عقیده به امام زمان، هم در باطن فرد، هم در حرکت اجتماع و هم در حال و آینده، چنین تأثیر عظیمی دارد. این را باید قدر دانست.

دیدار در روز میلاد پربرکت حضرت ولی عصر(عج) ۱۷/۱۰/۱۳۷۴

مقام معظم رهبری

زندگی بشر هم از آن جا به بعد است!

دنیای سرشار از عدالت و پاکی و راستی و معرفت و محبت، دنیای دوران امام زمان است که زندگی بشر هم از آن جا به بعد است. زندگی حقیقی انسان در این عالم، مربوط به دوران بعد از ظهور امام زمان است که خدا می داند بشر در آن جا به چه عظمتهایی نایل خواهد شد.

خطبه های نماز جمعه ی تهران ۲۶/۰۱/۱۳۷۹

مقام معظم رهبری

روز تحقق شعارها

شعارهایی که امام زمان علیه الصلاةوالسلام وعجل الله تعالی فرجه بر سر دست خواهد گرفت و عمل خواهد کرد، امروز شعارهای مردم ماست؛ شعارهای یک کشور و یک دولت است. ... این شعارها یک روز تحقق پیدا خواهد کرد.

بیانات در سالروز میلاد خجسته ی امام زمان (عج) ۲۲/۰۸/۱۳۷۹

مقام معظم رهبری

فقط نشستن و اشک ریختن فایده ندارد!

امام زمان ارواحنافداه با اقتدار و قدرت و تکیه بر توانایی ای که ایمان والای خود او و ایمان پیروان و دوستانش، او را مجهز به آن قدرت کرده است، گریبان ستمگران عالم را می گیرد و کاخهای ستم را ویران می کند.

درس دیگر اعتقاد به مهدویت و جشنهای نیمه ی شعبان برای من و شما این است که هر چند اعتقاد به حضرت مهدی ارواحنافداه یک آرمان والاست و در آن هیچ شکی نیست؛... اما این آرمانی است که باید به دنبال آن عمل بیاید. انتظاری که از آن سخن گفته اند، فقط نشستن و اشک ریختن نیست.

دیدار اقشار مختلف مردم به مناسبت نیمه ی شعبان در مصلای تهران ۳۰/۰۷/۱۳۸۱

مقام معظم رهبری

ما باید خود را برای سربازی امام زمان آماده کنیم

انتظار به معنای این است که ما باید خود را برای سربازی امام زمان آماده کنیم.. سربازی منجی بزرگی که می خواهد با تمام مراکز قدرت و فساد بین المللی مبارزه کند، احتیاج به خودسازی و آگاهی و روشن بینی دارد... ما نباید فکر کنیم که چون امام زمان خواهد آمد و دنیا را پر از عدل و داد خواهد کرد، امروز وظیفه ای نداریم؛ نه، بعکس، ما امروز وظیفه داریم در آن جهت حرکت کنیم تا برای ظهور آن بزرگوار آماده شویم. اعتقاد به امام زمان به معنای گوشه گیری نیست. ...امروز اگر ما می بینیم در هر نقطه ی دنیا ظلم و بی عدالتی و تبعیض و زورگویی وجود دارد، اینها همان چیزهایی است که امام زمان برای مبارزه با آنها می آید. اگر ما سرباز امام زمانیم، باید خود را برای مبارزه با اینها آماده کنیم.

دیدار اقشار مختلف مردم به مناسبت نیمه ی شعبان در مصلای تهران ۳۰/۰۷/۱۳۸۱

مقام معظم رهبری

بزرگترین وظیفه ی منتظران

بزرگترین وظیفه ی منتظران امام زمان این است که از لحاظ معنوی و اخلاقی و عملی و پیوندهای دینی و اعتقادی و عاطفی با مؤمنین و همچنین برای پنجه درافکندن با زورگویان، خود را آماده کنند. کسانی که در دوران دفاع مقدس، سر از پا نشناخته در صفوف دفاع مقدس شرکت می کردند، منتظران حقیقی بودند. کسی که وقتی کشور اسلامی مورد تهدید دشمن است، آماده ی دفاع از ارزشها و میهن اسلامی و پرچم برافراشته ی اسلام است، می تواند ادعا کند که اگر امام زمان بیاید، پشت سر آن حضرت در میدانهای خطر قدم خواهد گذاشت. اما کسانی که در مقابل خطر، انحراف و چرب و شیرین دنیا خود را می بازند و زانوانشان سست می شود؛ کسانی که برای مطامع شخصی خود حاضر نیستند حرکتی که مطامع آنها را به خطر می اندازد، انجام دهند؛ اینها چطور می توانند منتظر امام زمان به حساب آیند؟ کسی که در انتظار آن مصلح بزرگ است، باید در خود زمینه های صلاح را آماده سازد و کاری کند که بتواند برای تحقق صلاح بایستد.

دیدار اقشار مختلف مردم به مناسبت نیمه ی شعبان در مصلای تهران ۳۰/۰۷/۱۳۸۱

مقام معظم رهبری

یک حکومت صددرصد مردمی

...حکومت آینده ی حضرت مهدی موعود ارواحنافداه، یک حکومت مردمی به تمام معناست... امام زمان، تنها دنیا را پر از عدل و داد نمی کند؛ امام زمان از آحاد مؤمن مردم و با تکیه به آنهاست که بنای عدل الهی را در سرتاسر عالم استقرار می بخشد و یک حکومت صددرصد مردمی تشکیل می دهد

دیدار اقشار مختلف مردم به مناسبت نیمه ی شعبان در مصلای تهران ۳۰/۰۷/۱۳۸۱

مقام معظم رهبری

ناظر است و می بیند!

امام زمان ناظر است و می بیند. انتخابات شما را امام زمان دید؛ اعتکاف شما را امام زمان دید؛ تلاش شما جوان ها را برای آذین بندی نیمه ی شعبان، امام زمان دید؛ حضور شما زن و مرد را در میدان های گوناگون، امام زمان دیده است و می بیند؛ حرکت دولتمردان ما را در میدان های مختلف، امام زمان می بیند و امام زمان از هر آنچه که نشانه ی مسلمانی و نشانه ی عزم راسخ ایمانی در آن هست و از ما سر می زند، خرسند می شود. اگر خدای نکرده عکس این عمل بکنیم، امام زمان را ناخرسند می کنیم. ببینید، چه عامل بزرگی است.

دیدار اقشار مختلف مردم به مناسبت نیمه ی شعبان ۲۹/۰۶/۱۳۸۴

مقام معظم رهبری

این معنی انتظار فرج است

معنای انتظار فرج به عنوان عبارة أخرای انتظار ظهور، این است که مؤمن به اسلام، مؤمن به مذهب اهل بیت(علیهم السلام) وضعیتی را که در دنیای واقعی وجود دارد، عقده و گره در زندگی بشر میشناسد... امام زمان (علیه الصلاة و السلام) برای اینکه فرج برای همه ی بشریت به وجود بیاورد، ظهور میکند که انسان را از فروبستگی نجات بدهد؛ جامعه ی بشریت را نجات بدهد؛ بلکه تاریخ آینده ی بشر را نجات بدهد. انتظار فرج یعنی قبول نکردن و رد کردن آن وضعیتی که بر اثر جهالت انسانها، بر اثر اغراض بشر بر زندگی انسانیت حاکم شده است. این معنی انتظار فرج است.

دیدار اقشار مختلف مردم به مناسبت نیمه ی شعبان ۲۹/۰۶/۱۳۸۴

مقام معظم رهبری

دست قاهر قدرتمند الهی

...انتظار فرج، انتظار دست قاهر قدرتمند الهی ملکوتی است که باید بیاید و با کمک همین انسانها سیطره ی ظلم را از بین ببرد و حق را غالب کند و عدل را در زندگی مردم حاکم کند و پرچم توحید را بلند کند؛ انسانها را بنده ی واقعی خدا بکند. باید برای این کار آماده بود... انتظار معنایش این است. انتظار حرکت است؛ انتظار سکون نیست؛ انتظار رها کردن و نشستن برای اینکه کار به خودی خود صورت بگیرد، نیست. انتظار حرکت است. انتظار آمادگی است. ...انتظار فرج یعنی کمر بسته بودن، آماده بودن، خود را از همه جهت برای آن هدفی که امام زمان (علیه الصلاة والسلام) برای آن هدف قیام خواهد کرد، آماده کردن. آن انقلاب بزرگ تاریخی برای آن هدف انجام خواهد گرفت. و او عبارت است از ایجاد عدل و داد، زندگی انسانی، زندگی الهی، عبودیت خدا؛ این معنای انتظار فرج است.

دیدار اقشار مختلف مردم در روز نیمه ی شعبان ۲۷/۰۵/۱۳۸۷

آیت الله بهجت ره

ناظر است و می بیند!

- از مجموع این قضایا، معلوم می شود که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف متوجه و مراقب ما است و نمی توان گفت، از احوال ما مطلع نیست و ما هر کار و یا هر چه را خواستیم، می توانیم آزادانه انجام دهیم.

- آیا نباید توجه داشته باشیم که ما رییسی داریم که بر احوال ما ناظر است؟! وای بر حال ما اگر در کارهایمان او را ناظر نبینیم و یا او را در همه جا ناظر ندانیم! گناهان شخصی که در خلوت انجام می گیرد و ربطی به امور اجتماعی ندارد، استحقاق جهنّم را دارد، «الا بِتَوبةٍ مُناسبَةٍ لِلخال؛ مگر این که بعد از آن، توبه ای مناسب حال انجام گیرد» عواقب گناهان اجتماعی که موجب تغییرات در جامعه و اختلال نظام و انحلال آن، و یا تحریم حلال وترک واجب و یا مصادرة اموال و هتک حرمت و قتل نفوس زکیّه و ریختن خون مسلمانان و حکم به ناحقّ و ... می شود، چه گونه خواهد بود؟

- با وجود اعتقاد به داشتن رییسی که «عین الله الناظره» است، آیا می توانیم از نظر الهی فرار کنیم و یا خود را پنهان کنیم؟ و هر کاری را که خواستیم انجام دهیم!؟ چه پاسخی خواهیم داد؟! همه ادوات و ابزار را از خود او می گیریم و به نفع دشمنان به کار می گیریم، و آلت دست کفّار و اجانب می شویم و به آنان کمک می کنیم؟! چه قدر سخت است اگر برای ما این امر ملکه نشود که در هر کاری که می خواهیم اقدام کنیم و انجام دهیم، ابتدا، رضایت و عدم رضایت او را در نظر بگیریم و رضایت و خشنودی او را جلب کنیم! البته رضایت و سخط او در هر امری معلوم است و ظاهراً منتهی به واضحات می شود و در غیر واضحات و موارد مشکوک، باید احتیاط کنیم.

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

امام زمان (عج) (عینُ النّاظره و اُذُنُه السّامِعَه ولِسانُهُ النّاطق و یَدُهُ الباسطَه: چشم بینا، گوش شنوا، زبان گویا و دست گشادۀ خداوند) است. [در محضر بهجت:1/22]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

در رؤیت امام (علیه السلام) مقابله و محاذات شرط نیست؛ بلکه هر جا نشسته، بر اَرَضین سُفلی و سماوات سبع و مافیهنَّ و ما بینهنَّ اِشراف دارد. [در محضر بهجت:1/41]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

سبب غیبت امام زمان (عج) خود ما هستیم! [در محضر بهجت:1/91]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

به افرادی که پیش از ظهور در دین و ایمان باقی می مانند و ثابت قدم هستند، عنایات و الطاف خاصی می شود. [در محضر بهجت:1/102]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

لازم نیست که انسان در پی این باشد که به خدمت حضرت ولی عصر (عج) تشرّف حاصل کند؛ بلکه شاید خواندن دو رکعت نماز، سپس توسّل به ائمه (علیهم السلام) بهتر از تشرّف باشد. [در محضر بهجت:1/187]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

ما در دریای زندگی در معرض غرق شدن هستیم؛ دستگیری ولیّ خدا لازم است تا سالم به مقصد برسیم. باید به ولیّ عصر (عج) استغاثه کنیم که مسیر را روشن سازد و ما را تا مقصد، همراه خود ببرد. [در محضر بهجت:1/311]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

دعای تعجیل فَرج، دوای دردهای ما است. [در محضر بهجت:1/363]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

در زمان غیبت هم عنایات و الطاف امام زمان (عج) نسبت به محبّان و شیعیانش زیاد دیده شده؛ باب لقا و حضور بالکلیّه مسدود نیست؛ بلکه اصل رؤیت جسمانی را هم نمی شود انکار کرد! [در محضر بهجت:1/247]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

با وجود اعتقاد داشتن به رئیسی که عینُ الله الناظرة است، آیا می توانیم از نظر الهی فرار کنیم و یا خود را پنهان کنیم؛ و هر کاری را که خواستیم، انجام دهیم؟! چه پاسخی خواهیم داد؟! [در محضر بهجت:1/89]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

هر چند حضرت حجت (عج) از ما غایب و ما از فیض حضور آن حضرت محرومیم؛ ولی اعمال مطابق یا مخالف دفتر و راه و رسم آن حضرت را می دانیم؛ و این که آیا آن بزرگوار با اعمال و رفتار خود خشنود، و سلامی - هر چند ضعیف - خدمتش می فرستیم؛ و یا آن حضرت را با اعمال ناپسند، ناراضی و ناراحت می کنیم! [در محضر بهجت:1/364]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

علایمی حتمیّه و غیر حتمیّه برای ظهور آن حضرت ذکر کرده اند. ولی اگر خبر دهند فردا ظهور می کند، هیچ استبعاد ندارد! لازمۀ این مطلب آن است که در بعضی علایم، بَداء صورت می گیرد و بعضی دیگر از علایم حتمی هم، مقارن با ظهور آن حضرت اتفاق می افتد. [در محضر بهجت:2/421]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

انتظار ظهور و فرج امام زمان (عج)، با اذیّت دوستان آن حضرت، سازگار نیست! [در محضر بهجت:2/366]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

چه قدر حضرت [امام زمان (علیه السلام)] مهربان است به کسانی که اسمش را می برند و صدایش می زنند و از او استغاثه می کنند؛ از پدر و مادر هم به آنها مهربان تر است! [در محضر بهجت:2/366]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

خداوند کام همۀ شیعیان را با فَرج حضرت غائب (عج) شیرین کند! شیرینیها، تفکّهاتِ زائد بر ضرورت است؛ ولی شیرینی ظهور آن حضرت، از اَشدّ ضرورات است. [در محضر بهجت:2/18]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

آیا نباید در فکر باشیم و با تضرّع و زاری برای ظهور فرج مسلمانها و مصلح حقیقی: حضرت حجت (عج) دعا کنیم؟! [در محضر بهجت:2/38]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

مهمتر از دعا برای تعجیل فرج حضرت مهدی (عج)، دعا برای بقای ایمان و ثبات قدم در عقیده و عدم انکار حضرت تا ظهور او می باشد. [در محضر بهجت:2/101]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

افسوس که همه برای برآورده شدن حاجت شخصی خود به مسجد جمکران می روند، و نمی دانند که خود آن حضرت چه التماس دعایی از آنها دارد که برای تعجیل فَرَج او دعا کنند! [در محضر بهجت:2/118]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

هر کس باید به فکر خود باشد و راهی برای ارتباط با حضرت حجت (عج) و فَرَج شخصی خود پیدا کند، خواه ظهور و فرج آن حضرت دور باشد، یا نزدیک! [در محضر بهجت:2/133]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

امام (عج) در هر کجا باشد، آن جا خضراء است. قلب مؤن جزیرۀ خضراء است؛ هر جا باشد، حضرت در آن جا پا می گذارد. [در محضر بهجت:2/179]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

قلبها از ایمان و نور معرفت خشکیده است. قلب آباد به ایمان و یاد خدا پیدا کنید، تا برای شما امضا کنیم که امام زمان (عج) آن جا هست! [در محضر بهجت:2/179]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

اشخاصی را می خواهند که تنها برای آن حضرت باشند. کسانی منتظر فرج هستند که برای خدا و در راه خدا منتظر آن حضرت باشند، نه برای برآوردن حاجات شخصی خود! [در محضر بهجت:2/188]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

اگر به قطعیّات و یقینیّات دین عمل کنیم، در وقت خواب و به هنگام محاسبه پی می بریم که از کدام یک از کارهایی که کرده ایم قطعاً حضرت امام زمان (عج) از ما راضی است؛ و از چه کارهایمان قطعاً ناراضی است. [در محضر بهجت:2/250]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

به طور یقین دعا در امر تعجیل فرج آن حضرت، مؤثّر است، اما نه لقلقه. [در محضر بهجت:2/324]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

آری، تشنگان را جرعۀ وصال و شیفتگان جمال را آب حیات و معرفت می دهند. آیا ما تشنۀ معرفت و طالب دیدار هستیم و آن حضرت آب حیات نمی دهد، با آن که کارش دادرسی به همه است و به مضطرّین عالم رسیدگی می کند؟! [در محضر بهجت:2/369]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

[ائمه (علیهم السلام)] فرموده اند: شما خود را اصلاح کنید، ما خودمان به سراغ شما می آییم و لازم نیست شما به دنبال ما باشید! [در محضر بهجت:2/400]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

تا رابطۀ ما با ولیّ امر: امام زمان (عج) قوی نشود، کار ما درست نخواهد شد. و قوّت رابطۀ ما با ولیّ امر (عج) هم در اصلاح نفس است.[فیضی از ورای سکوت:65]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

روایت دارد که در آخر الزّمان همه هلاک می شوند به جز کسی که برای فرج دعا می کند. گویا همین دعا برای فرج، یک امیدواری است و یک ارتباط روحی با صاحب دعا است. همین، مرتبه ای از فرج است. [گوهرهای حکیمانه:115]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

چه قدر بگوییم که حضرت صاحب (عج) در دل هر شیعه ای یک مسجد دارد! [نکته های ناب: 90]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

هر کدام در فکر حوایج شخصی خود هستیم، و به فکر آن حضرت [امام زمان (علیه السلام)] – که نفعش به همه برمی گردد و از اهمّ ضروریّات است - نیستیم! [در محضر بهجت:2/27]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

از گناه ما و به خاطر اعمال ما است که آن حضرت [حضرت حجّت (علیه السلام)]، هزار سال در بیابان ها در به در و خائف است! [در محضر بهجت:2/44]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

هر کس که برای حاجتی به مکان مقدّسی مانند مسجد جمکران می رود، باید که اعظم حاجت نزد آن واسطۀ فیض، یعنی فرجِ خود آن حضرت را از خدا بخواهد. [در محضر بهجت:2/119]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

خدا می داند در دفتر امام زمان (عج) جزو چه کسانی هستیم! کسی که اعمال بندگان در هر هفته دو روز (روز دوشنبه و پنجشنبه) به او عرضه می شود. همین قدر می دانیم که آن طوری که باید باشیم، نیستیم! [در محضر بهجت:2/120]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

با این که ارتباط و وصل با آن حضرت و فرج شخصی، امر اختیاری ما است – به خلاف ظهور و فرج عمومی - با این حال چرا به این اهمّیت نمی دهیم که چگونه با آن حضرت ارتباط برقرار کنیم؟! [در محضر بهجت:2/134]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

کار آفتاب، اِضائه [نورافشانی] است هر چند پشت ابر باشد. حضرت صاحب (عج) هم همین طور است، هر چند در پس پردۀ غیبت باشد!... چشم ما نمی بیند، ولی عده ای بوده و هستند که می بینند و یا اگر نمی بینند، ارتباطی با آن حضرت دارند. [در محضر بهجت:2/134]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

آیا می شود رئیس و مولای ما حضرت ولیّ عصر (عج) محزون باشد، و ما خوشحال باشیم؟! او در اثر ابتلای دوستان، گریان باشد و ما خندان و خوشحال باشیم و در عین حال، خود را تابع آن حضرت بدانیم؟! [در محضر بهجت:2/181]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

ای کاش می نشستیم و دربارۀ این که حضرت غائب (علیه السلام) چه وقت ظهور می کند، با هم گفتگو می کردیم، تا لااقلّ از منتظرین فرج باشیم! [در محضر بهجت:2/188]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

اگر اهل ایمان، پناهگاه حقیقی خود را بشناسند و به آن پناه ببرند، آیا امکان دارد که از آن ناحیه، مورد عنایت واقع نشوند؟! [در محضر بهجت:2/256]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

با این که به ما نه وحی می شود نه الهام، به آن واسطه ای که به او وحی و الهام می شود توجه نمی کنیم؛ در حالی که در تمام گرفتاری ها – اعمّ از معنوی و صوری، دنیوی و اُخروی - می توان به آن واسطۀ فیض [حضرت حجّت (علیه السلام)] رجوع کرد. [در محضر بهجت:2/271]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

حضرت غائب (عج) دارای بالاترین علوم است؛ و اسم اعظم بیش از همه در نزد خود آن حضرت است. با این همه، به هر کس که در خواب یا بیداری به حضورش مشرّف شده، فرموده است: برای من دعا کنید! [در محضر بهجت:2/299]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

راه خلاص از گرفتاری ها، منحصر است به دعا کردن در خلوات برای فرج ولیّ عصر (عج)؛ نه دعای همیشگی و لقلقۀ زبان... بلکه دعای با خلوص و صدق نیّت و همراه با توبه. [در محضر بهجت:2/347]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

سؤال: این حقیر مشتاق زیارت امام عصر حضرت حجّت بن الحسن العسکری (عج) می باشم، از حضرت عالی تقاضا دارم که مرا دعا کنید که به این سعادت نائل شوم!

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

جواب: زیاد صلوات، اهدای وجود مقدّسش نمایید، مقرون با دعای تعجیل فرجش؛ و زیاد به مسجد جمکران مشرّف شوید، با ادای نمازهایش. [به سوی محبوب:59]

آیت الله بهجت ره

در راستای عشق به امام زمان (عج)

ما طلاب باید در این فکر باشیم که چگونه می توانیم یک امضا و تأییدی از مولایمان حضرت ولیّ عصر (علیه السلام) بگیریم؟! یعنی چگونه درس بخوانیم، و چگونه رفتار کنیم، که مولایمان ما را امضا و تأیید کند؟! [بهجت عارفان:202]

آیت الله ناصر مکارم شیرازی

مهدویت

باید توجه نمود که شرط ظهور امام (علیه السلام)، هرگز منحصر به گسترش فساد در اجتماع انسانی نیست بلکه هر گاه مردم جهان از نظر رشد فکری و کمالات روحی به حدی برسند که بتوانند ارزش وجود امام (علیه السلام) را درک نمایند و شایسته رهبری او گردند، در این صورت امام (عج) بدون هیچ قید و شرطی ظهور نموده و از پس پرده غیبت بیرون می آید.

در کتاب های عقاید و مذاهب بطور مبسوط و گسترده بحث و بررسی شده است که مانع اساسی برای غیبت امام، اخلاق و روحیات و عدم آمادگی جامعه انسانی برای ظهور وحکومت آن حضرت است و اگر این مانع برطرف گردد، دوران غیبت او سپری خواهد شد.

دانشمند بزرگ و فیلسوف عالی قدراسلام مرحوم خواجه نصیرالدین طوسی در کتاب «تجرید العقائد» در این باره سه جمله کوتاه و پر مغز دارد که با توضیح مختصری در اینجا نقل می کنیم:

۱/ وجوده لطف: وجود امام معصوم- خواه آشکار و خواه پنهان- برای جامعه انسانی نعمت معنوی و وسیله نزدیکی به اطاعت فرمان پروردگار است. زیرا رابطه هدایت الهی میان خدا و مردم، به وسیله امام(علیه السلام) برقرار می گردد و بسیاری از نعمت های معنوی و مادی به خاطرا مام به مردم می رسد، حتی هدایت معنوی امام نسبت به افراد شایسته همیشگی است- اگر چه او را نبینند و نشناسند.

۲/ و تصرفه لطف آخر: هر گاه امام از پس پرده غیبت بیرون آید و به راهنمایی ظاهری بپردازد و زمام امور را به دست بگیرد خود نعمت دیگری است. در این موقع نه تنها یک گروه از وجود او بهره مند می گردند؛ بلکه همه جامعه انسانی از وجود او که مظهرعدل و داد و مجری دستورهای آسمانی و احکام الهی است، بهره مند خواهند بود.

۳/ و عدمه منا: هر گاه او از تصرف در امور مردم خودداری می کند و در پس پرده غیبت به سر می برد و به بزرگترین آمال و آرزوی بشر تحقق نمی بخشد، برای موانعی است که خود مردم بر سر راه او به وجود آورده اند و علت اساسی سلب این نعمت، خود مردم هستند و اگر خود مردم برای حکومت واحد جهانی – آن هم بر پایه فضیلت و اخلاق و عدل و داد و رعایت حقوق و احکام اسلامی – آمادگی پیدا کنند، بطور مسلم آشکار خواهد شد و هیچ گاه از ناحیه خداوند کوتاهی از ابراز لطف نبوده، این خود مردمند که ظهور حکومت حقه الهی را به تاخیر انداخته اند.

بنا بر این، توسعه فساد و گسترش آلودگی، شرط منحصر ظهور امام نیست که به جز آن، به فکر راه دیگری نباشیم و در پیدایش آن تسریع نماییم، بلکه راه نزدیکتری دارد که همان پیدایش لیاقت و شایستگی در مردم است.

آیت الله وحید خراسانی

امام زمان علیه السلام در کنار خانه کعبه

امام زمان علیه السلام در کنار خانه کعبه تکیه می دهد به دیوار خانه ی کعبه، خودش را معرفی می کند، چهار کلمه معرفی است، من به اختصار می گویم، اما شما یک ماه باید فکر کنید: اول کلمه ای که می گوید این است منم بقیة الله از آدم، این یکی؛ منم ذخیره از نوح، این هم دوم؛ منم مصطفی از ابراهیم؛ کلمه ی چهارم این است أنا صفوة من محمد. ما کلمه ی آخر را بگوییم: مصطفی از تمام عالم وجود، فقط پیغمبر خاتم است، عالم و آدم غربال شده از این غربال یک گوهر در آمده و آن گوهر مصطفی است؛ یگانه کسی که در عالم این حرف را می زند اوست، اوست که می گوید مصطفی از تمام عالمِ وجود، احمد است و من باز مصطفی از محمدم.

آیت الله وحید خراسانی

تکامل عقول و قلوب و نفوس به اعجاز دست امام زمان علیه السلام

دست را می گذارد روی سر هر کسی، به گذاشتن دست، فوری سه اثر پیدا می شود: اثر اول این است که عقل آن شخص چهل برابر می شود، حالا در این دست چیست؟ این دست به کجا متصل است؟ این اثر اول است؛ اثر دوم این است که دست روی سر هر کس که گذاشت قلب او مثل آهن می شود؛ اثر سوم چیست؟ دست روی سر هر کس که گذاشت کینه و حسد از دل او می رود؛ معنای این حدیث را خوب دقت کردید؟ همه ی انبیاء برای چه آمدند؟ برای این آمدند که عقل بشر را بالا ببرند، تزکیه کنند نفوس را به صفات حمیده، بعد تقویت کنند قلوب را به ایمان. کاری که ۱۲۴ هزار پیغمبر باید در طول زمان بکنند، او به یک دست گذاشتن روی هر سری می کند! هم عقل را به این مرتبه می رساند، هم آن قوت را به قلب می دهد، هم آن نفوس را تزکیه می کند.

آیت الله وحید خراسانی

امام عصر علیه السلام مجمع رموز اسماء و عصاره ائمه علیهم السلام

امام زمان است یا رحمت رحمانیه؟! امام زمان است یا رحمت رحیمیه؟! امام زمان است یا حمکتِ حکیم علی الاطلاق؟! امام زمان است یا علوِّ علیِّ عظیم؟! امام زمان است یا مقام محمدتِ حمیدِ مجید؟! تمام این رموز اسماء در وجود او منعکس است. و خلیفة آبائه المهدیین… آنچه آن پدرهای مهدی داشتند در اوست. هیچ این نکته را فکر کردید همه مهدی هستند اما او شده مهدی. همه مهدی هستند، ولی با این که همه حقیقت مهدی هستند اما اسم مهدی روی اوست! و سرّ این مطلب این است، در این جمله است: السلام علیک یا خلیفة آبائه المهدیین تمام مهدی های عالم وجود، همه عصاره شده اند در وجود او!

آیت الله وحید خراسانی

تمام جواهر عالم و کلمات انبیاء علیهم السلام نزد صاحب الزمان علیه السلا

شما فکر کنید ببینید نزد حضرت موسی چه بود. نزد حضرت عیسی چه بود. وقتی ابراهیم به آتش افتاد پیش او چه بود وقتی نوح در کشتی سوار شد همراه او چه بود فکر در هر یک از اینها برای اهلش بهت انگیز است. آنچه پیش عیسی بود هشت کلمه بود به این کلمات ابراء اکمه می شد به این کلمات احیاء موتی می شد به این کلمات نفخ در طیر می شد به این کلمات قلب و انقلاب طبایع وجود می شد همه ی آن کلمات پیش حجة بن الحسن است، تمام آن کلمات. آن نُه آیه ای که پیش موسی بود که یک آیه اش وقتی ظاهر شد: سَحَرُواْ أَعْیُنَ النَّاسِ وَاسْتَرْهَبُوهُمْ وَجَاءوا بِسِحْرٍ عَظِیمٍ تمام آیات تسع نزد صاحب الزمان است. یک تنه هم موسی است، هم عیسی، و مهم این است. آنچه پیش ابراهیم بود هنگام افتادن در آتش، نزد اوست. کسی که همه ی جواهر عالم نزد او جمع است آیا می شود وصفش کرد؟ آیا می شود گفت: کیست؟ چیست؟

آیت الله وحید خراسانی

امام زمان علیه السلام مظهر تمام اسماء حسنای خدا

در خلافت، آنی که در مستخلَفٌ عنه است باید وجودِ نازلش در خلیفه باشد، مفهوم خلافت این است وقتی این نکته را دقت کردید عبارت را ببینید: السلام علیک یا خلیفة الله، این یکی، و خلیفة آبائه المهدیین… معنی این دو کلمه چیست؟ خلیفة الله یعنی آنچه «اسماء حسنی» خداست... «اسماء حسنی» خدا هزار اسم است، همه تان درس خوانده اید، «الله» مستجمع جمیع «اسماء حسنی» خداست. کسی که اطلاق بشود بر او «خلیفة الله» باید وجود او مظهر تمام «اسماء حسنی» خدا باشد و الا محال است بشود خلیفة الله؛

آیت الله جوادی آملی

فیها و لولا ذلک لم یعبد اللهً

از خود امام عصر (علیه السلام) نیز رسیده است که: من مایه ی امنیت اهل زمین هستم چنان که ستارگان مایه ی امنیت برای اهل آسمان هستند: انی لامان لاهل الارض کما ان النجوم امان لاهل السماءً(۲). بنا بر این در تمام اعصار- از جمله این عصر- حجت الهی در میان بندگان او حضور دارد، از این رو شیعه معتقد است که مهدی موعود متولد شده و زنده و حجت عصر است. این که گاهی تعبیر به «مهدی موعود» می کنیم، سرش همین است و گرنه اصل موعود بودن مهدی مورد قبول بسیاری از فرق است. آنچه که شیعه ی اثنا عشری را از دیگران ممتاز می کند اعتقاد به موجود بودن مهدی موعود است.

آیت الله شهید مرتضی مطهری

انتظار ویرانگر

برداشت قشری از مردم از مهدویت و قیام و انقلاب مهدی موعود اینست که صرفاً ماهیت انفجاری دارد، فقط و فقط از گسترش و اشاعه و رواج ظلمها و تبعیضها و اختناقها و حق کشیها و تباهیها ناشی می شود، نوعی سامان یافتن است که معلول پریشان شدن است.

آن گاه که صلاح به نقطه صفر برسد، حق و حقیقت هیچ طرفداری نداشته باشد، باطل، یکه تازمیدان گردد، جز نیروی باطل نیروئی حکومت نکند، فرد صالحی در جهان یافت نشود، این انفجار رخ می دهد و دست غیب برای نجات حقیقت – نه اهل حقیقت زیرا حقیقت طرفداری ندارد- از آستین بیرون می آید علیهذا هر اصلاحی محکوم است، زیرا هر اصلاح یک نقطه روشن است. تا در صحنه اجتماع نقطه روشنی هست دست غیب ظاهر نمی شود؛ برعکس، هر گناه و هر فساد و هر ظلم و هر تبعیض و هر حق کشی، هر پلیدی یی به حکم این که مقدمه صلاح کلی است و انفجار را قریب الوقوع می کند روا ست زیرا «الغایات تبررالمبادی» هدف ها وسیله های نامشروع را مشروع می کنند. پس بهترین کمک به تسریع در ظهور و بهترین شکل انتظار، ترویج و اشاعه فساد است.

این جا است که گناه هم فال است و هم تماشا، هم لذت و کامجوئی است و هم کمک به انقلاب مقدس نهائی. این جا است که این شعر مصداق واقعی خود را می یابد:

در دل دوست به هر حیله رهی باید کرد - طاعت از دست نیاید گنهی باید کرد

این گروه طبعاً به مصلحان و مجاهدان و آمران به معروف و ناهیان از منکر با نوعی بغض و عدوات می نگرند، زیرا آنان را از تاخیر اندازان ظهور و قیام مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه می شمارند. بر عکس، اگر خود هم اهل گناه نباشند در عمق ضمیر و اندیشه با نوعی رضایت به گناهکاران و عاملان فساد می نگرند زیرا اینان مقدمات ظهور را فراهم می نمایند.

آیت الله شهید مرتضی مطهری

شبه دیالکتیکی

این نوع از برداشت از آن جهت که با اصلاحات مخالف است و فسادها و تباهی ها را به عنوان مقدمه یک انفجار مقدس، موجه و مطلوب می شمارد باید«شبه دیالکتیکی» خوانده شود. با این تفاوت که در تفکر دیالکتیکی، با اصلاحات از آن جهت مخالفت می شود و تشدید نابسامانی ها از آن جهت اجازه داده می شود که شکاف وسیع تر شود و مبارزه پیگیرتر و داغ تر گردد، ولی این تفکر عامیانه فاقد این مزیت است، فقط به فساد و تباهی فتوا می دهد که خودبخود منجر به نتیجه مطلوب بشود.

این نوع برداشت از ظهور و قیام مهدی موعود و این نوع انتظار فرج که منجر به نوعی تعطیل در حدود و مقررات اسلامی می شود و نوعی «اباحیگری» باید شمرده شود به هیچ وجه با موازین اسلامی و قرآنی وفق نمی دهد.

آیت الله شهید مرتضی مطهری

انتظارسازنده:

آن عده از آیات قرآن کریم – که همچنانکه گفتیم ریشه این اندیشه است و در روایات اسلامی بدان ها استناد شده است- در جهت عکس برداشت بالا است. از این آیات استفاده می شود که ظهور مهدی موعود حلقه ای است از حلقات مبارزه اهل حق و اهل باطل که به پیروزی نهائی اهل حق منتهی میشود، سهیم بودن یک فرد در این سعادت موقوف به اینست که آن فرد عملا در گروه اهل حق باشد. آیاتی که بدانها در روایات استناد شده است نشان می دهد که مهدی موعود(عج) مظهر نویدی است که به اهل ایمان و عمل صالح داده شده است، مظهر پیروزی نهائی اهل ایمان است:

«وء رالله الذین آمنوا و عملوالصالحات لیستخلفنهم فی الارض و لیمکنن لهم دینهم الذی ارتضی لهم و لیبد لنهم من بعد خوفهم امنا یعبدوننی لا یشرکون بی شیئا...»

خداوند به مومنان و شایسته کاران وعده داده است که آنان را جانشینان زمین قرار دهد، دینی که برای آنها آنرا پسندیده است مستقر سازد، دوران خوف آنانرا تبدیل به دوران امنیت نماید (دشمنان آنانرا نابود سازد) بدون ترس و واهمه خدای خویش را بپرستند و اطاعت غیر خدا را گردن ننهند و چیزی را در عبادت یا طاعت شریک حق نسازند.

ظهور مهدی موعود منتی است بر مستضعفان و خوار شمردگان، و وسیله ای است برای پیشوا و مقتدا شدن آنان، و مقدمه ای است برای وراثت آنها خلافت الهی را در روی زمین«و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمة و نجعلهم الوارثین.»

ظهور مهدی موعود، تحقق بخش وعده ای است که خداوند متعال از قدیمترین زمانها در کتب آسمانی به صالحان و متقیان داده است که زمین از آن آنان است و پایان، تنها به متقیان تعلق دارد: «ولقد کتبنا فی الزبور من بعد الذکران الارض یرثها عبادی الصالحون» - «ان الارض لله یورثها من یشاء من عباده والعاقبة للمتقین».

حدیث معروف که می فرماید: «یملاء الله به الارض قسطاً و عدلاً بعد ما ملئت ظلماً و جوراً» نیز شاهد مدعای ما است نه بر مدعای آن گروه، در این حدیث نیز تکیه بر روی ظلم شده است و سخن از گروه ظالم است که مستلزم وجود گروه مظلوم است و می رساند که قیام مهدی برای حمایت مظلومانی است که استحقاق حمایت دارند- بدیهی است که اگر گفته شده بود یملاء الله به الارض ایمانا و توحیدا و صلاحا بعد ما ملئت کفرا و شرکا و فسادا مستلزم این نبود که لزوما گروهی مستحق حمایت وجود داشته باشد. در آن صورت استنباط می شد که قیام مهدی موعود برای نجات حق از دست رفته و به صفر رسیده است نه برای گروه اهل حق- ولو به صورت یک اقلیت.

شیخ صدوق روایتی از امام صادق علیه السلام نقل می کند مبنی براینکه این امر تحقق نمی پذیرد مگر اینکه هر یک از شقی و سعید به نهایت کار خود برسد.

پس سخن در اینست که گروه سعداء و گروه اشقیاء هر کدام به نهایت کارخود برسند، سخن در این نیست که سعیدی در کار نباشد و فقط اشقیاء به منتهی درجه شقاوت برسند.

در روایات اسلامی سخن از گروهی زبده است، که به محض ظهور امام به آن حضرت ملحق می شوند. بدیهی است که این گروه ابتدا به ساکن خلق نمی شوند و بقول معروف از پای بوته هیزم سبز نمی شوند. معلوم می شود در عین اشاعه و رواج ظلم و فساد، زمینه هایی عالی وجود دارد که چنین گروه زبده را پرورش می دهد. این خود می رساند که نه تنها حق و حقیقت به صفر نرسیده است، بلکه فرضاً اگر اهل حق از نظر کمیت قابل توجه نباشند از نظر کیفیت ارزنده ترین اهل ایمانند و در ردیف یاران سید الشهداء.

از نظر روایات اسلامی در مقدمه قیام و ظهور امام یک سلسله قیامهای دیگر از طرف اهل حق صورت می گیرد، آنچه به نام قیام یمانی قبل از ظهور بیان شده است نمونه ای از این سلسله قیامها است. این جریانها نیز ابتدا به ساکن و بدون زمینه قبلی رخ نمی دهد.

در برخی روایات اسلامی سخن از دولتی است از اهل حق که تا قیام مهدی عجل الله تعالی فرجه ادامه پیدا می کند و چنانکه می دانیم بعضی از «علمای شیعه» که به برخی از «دولتهای شیعی» معاصر خود حسن ظن داشته اند، احتمال داده اند که دولت حقی که تا قیام مهدی موعود ادامه خواهد یافت همان سلسله دولتی باشد. این احتمال هر چند ناشی از ضعف اطلاعات اجتماعی و عدم بینش صحیح آنان نسبت به اوضاع سیاسی زمان خود بوده اما حکایتگر اینست که استباط این شخصیتها از مجموع آیات و اخبار و احادیث مهدی، این نبوده که جناح حق و عدل و ایمان باید یکسره در هم بشکند و نابود شود و اثری از صالحان و متقیان باقی نماند تا دولت مهدی ظاهرشود، بلکه آنرا به صورت پیروزی جناح صلاح و عدل و تقوا بر جناح فساد و ظلم و بی بند و باری تلقی می کرده اند.

از مجموع آیات و روایات استنباط می شود که قیام مهدی موعود(عج) آخرین حلقه از مجموع حلقات مبارزات حق و باطل است که از آغاز جهان بر پا بوده است.

«مهدی موعود تحقق بخش ایده آل همه انبیاء و اولیاء و مردان مبارز راه حق است».

آیت الله امام سید موسی صدر

امام دوازدهم

امام دوازدهم ، همانگونه که می دانید امام منتظر است. ما در انتظار ظهور آن حضرت هستیم تا جهان را پس از آنکه ظلم و جور فرا گرفت، آکنده از عدل و قسط کند. اندیشه ظهور مهدی (عج) به شیعیان اختصاص ندارد. این عقیده در کتب حدیثی همه مذاهب اسلامی یافت می شود، صدها و هزارها روایت دلالت دارند و ثابت می کنند که پیامبر اکرم فرمودند: «اگرحتی یک روز ازجهان باقی مانده باشد، خداوند آن روز را آنقدر طولانی می کند تا مردی از اهل بیت من که نام او نام من و کنیه او کنیه من است ظهور کند و زمین پر از ظلم و بیداد را ازعدل و قسط پر نماید.» این حدیث در همه مذاهب اسلامی یک حدیث متواتر است. پس این اندیشه به یک مذهب خاص در اسلام اختصاص ندارد، این نظریه یک نظریه فراگیر و عمومی است، انتظار منجی، انتظار روح حق و انتظار یک حادثه عظیم در همه مذاهب و ادیان وجود دارد و همه دینمداران به این نظریه اعتقاد دارند.

... آینده بهتر و آرمانی همان چیزی است که از دوره افلاطون یک رویا بوده است و آن را مدینه فاضله می گفتند. این آینده و این جامعه آرمانی که همه توان ها و همه فرزندان بشر در ساختن آن مشارکت دارند، آرزوی همه انسانها است. عقیده شیعه به امام مهدی (عج) در حقیقت انتظار برانگیزاننده و بشارت دهنده به این آینده است. آینده ای که آرزوی همه و آینده همه است.

آیت الله سید ابوالحسن مولانا

ناظر اعمال

در روایات آمده است که حضرت ولیعصر(ع) می فرماید ما شما را مهمل نگذاشته ایم و از نظر دور نداشته ایم. اگر ما مراقب خودمان باشیم و کارهای ما خداپسند شد و از گناه پرهیز کردیم و در نظر گرفتیم عمل ما بندگان را خدا شاهد و ناظر است و هر هفته اعمال ما به حجت خدا امام زمان عرضه می شود، اگر آنچه حضرت مشاهده فرماید که کارهای ما خوب است قطعا ما را دعا می کند و دعایش مستجاب می شود.

وقتی که متوجه هستیم که هر هفته دو بار اعمال ما را به امام علیه السلام عرضه می کنند و امام اعمال ما را می بیند وقتی که مشاهده می فرماید کارهای ما خوب است البته حضرت از ما راضی و خشنود می شود. ما باید همیشه مراقب اعمال خود باشیم و فرایض و واجبات را بجا آوریم و از گناهان و معاصی پرهیز کنیم و با کارهای خوب و صفات نیکو خودمان را آرایش نماییم تا خدا و رسول(ص) و ائمه (ع) همه ازما راضی شوند

آیت الله علی کریمی جهرمی

امام زمان

ارتباط بسیار قوی و شدید میان حضرت سیدالشهدا علیه السلام و حضرت ولی عصر مهدی موعود ارواحنا فداه از مطالبی است که در قرآن کریم آمده و خداوند آنرا در کتاب آسمانی و جاوید خود تذکر داده و یادآوری فرموده است چنانکه می فرماید:

و من قتل مظلوماً فقد جعلنا لولیه سلطاناً فلا یسرف فی القتل انه کان منصوراً

و آن کسی که مظلوم کشته شد برای ولیش سلطه و حق قصاص قرار دادیم پس در قتل اسراف نکند چرا که او مورد حمایت است.

بدون تردید مصداق بارز و نمونه کامل«من قتل مظلوماً» (یعنی مقتولی که مظلومانه به شهادت رسید و ستمگران از خدا بی خبر او را از روی ظلم و جور و تعدی به قتل رسانیدند)

ریحانه و گل خوشبوی پیامبر، حضرت حسین بن علی علیه الصلاة والسلام است چنانکه در موارد متعدد، از آن بزرگوار با همین عنوان یاد شده است.

و مصداق بارز ولی(دم) و مطالبه کننده خون مبارک حضرت حسین بن علی علیه السلام، فرزند آن حضرت یعنی حضرت بقیة الله فی الارضین امام زمان علیه السلام است.

بنا بر این سلطه و سلطنتی را خداوند بزرگ برای او قرار داده و این حق را برای او مقرر فرموده که در وقت ظهور، به داد خواهی برخیزد و از ولایت خود نسبت به خون پاک جد بزرگوارش استفاده فرموده و کشنده یا کشندگان آن امام معصوم و آن ولی بزرگ پروردگار را در برابر آن جنایت بزرگ یعنی کشتن بهترین خلق خدا، بکشد و به قتل برساند.

موید این معنی و توجیه، آن است که در این آیه کریمه از حضرت مهدی موعود، تعبیر به (منصور) شده یعنی کسی که مورد نصرت، یاری و حمایت است. و در دعای ندبه می خوانیم: «این المنصور علی من اعتدی علیه و افتری» کجاست آن آقائی که علیه ظالمان ومفتریانش مورد نصرت وحمایت است. وروشن است که مقصود از این منصور، حضرت ولی عصر امام زمان ارواحنا له الفداء می باشد.

خوشبختانه این معنی و تطبیق آیه کریمه بر دو پیشوای بزرگ جهانی، حضرت حسین بن علی علیه السلام و حضرت حجة بن الحسن عجل الله تعالی فرجه الشریف در روایات متعدد وارد شده است.

جابر از حضرت ابی جعفر امام باقرعلیه الشلام نقل کرده که فرمود: این آیه: «و من قتل مظلوماً فقد جعلنا لولیه سلطاناً فلا یسرف فی القتل انه کان منصوراً» در باره امام حسین علیه السلام نازل شده و نهی از اسراف در قتل مربوط به قاتل حسین است و منصور و یاری شده، حسین علیه السلام می باشد.

سلام بن مستنیر گوید: حضرت ابی جعفر علیه السلام راجع به آیه «و من قتل مظلوماً» فرمود: او حسین بن علی علیه السلام است که مظلوم کشته شد و ما اولیاء اوییم، و قائم ما چون قیام کند، در طلب انتقام خون حسین بر آید، پس می کشد تا جایی که گفته می شود اسراف در قتل کرده است. فرمود: مقتول، حسین علیه السلام و ولی او قائم است و اسراف در قتل این است که غیر قاتل او کشته شود و او منصور است زیرا از دنیا نمی گذرد تا اینکه یاری شود به مردی از خاندان پیامبر خدا صلی الله علیه و آله که زمین را پر از قسط و عدل کند همچنانکه پر از جور و ظلم شده باشد. بلکه در روایتی صدر همین آیه را نیز بر امام حسین علیه السلام تطبیق فرموده اند و صدر آیه این است: «و لا تقتلوا النفس التی حرم الله الا بالحق» یعنی نکشید آن جانی را که خداوند آن را حرام کرده و محترم شمرده مگر به حق.

معلی بن خنیس گوید: شنیدم از امام صادق علیه السلام که فرمود: از قتل نفسی که خداوند آن را حرام فرموده، قتل حسین در میان اهل بیت اوست.

این گونه اخبار نه تنها از طریق شیعه وارد شده که از طریق اهل سنت نیز نقل شده است چنانکه قندوزی مصری می گوید: از امام علی الرضا فرزند موسی الکاظم (رضی الله عنهما) رسیده که آن حضرت فرمود: آیه و من قتل مظلوماً نزل فی الحسین والمهدی. یعنی این آیه در باره حسین و مهدی (صلوات الله علیهما) نازل شده است.

در اینجا دو مطلب مهم و قابل توجه است که اذهان اهل دقت و صاحب نظران را بدان جلب می کنیم:

1- هر چند در مواردی از آیه کریمه، اختلاف و دوگانگی در تفسیر هست مثلاً در فاعل «لا یسرف» اختلاف است که آیا مقصود، این است که قاتل اسراف نکند یا اینکه ولی که منتقم است اسراف نکند که البته هر یک از دو احتمال هم توجیه دارد.

و نیز در جمله «انه کان منصوراً» دو وجه است یکی اینکه یعنی امام حسین علیه السلام مورد حمایت و نصرت الهی قرار گرفته است و دیگر اینکه ولی و منتقم، مورد حمایت و نصرت است و این دو برداشت نیز هرکدام در جای خود توجیه صحیح دارد و در نتیجه به اعتبار همین دو رشته اختلاف، آیه را می توان به چهارگونه معنی کرد.

ولی آنچه که مسلم است و بکلی تردید در آن راه نیافته، انطباق «مقتول ظالماً» با حضرت حسین علیه السلام و انطباق ولی او، بر حضرت ولی عصر مهدی آل محمد علیه السلام است.

2- ما مکرر تعبیر به تطبیق و انطباق کردیم ولی در برخی از این روایات و از جمله در روایت جابر و نیز روایت قندوزی تعبیر به «نزل» شده که ظاهر این تعبیر آن است که آیه رسماً در این رابطه نازل شده است نه اینکه جریان مورد بحث، یکی از مصادیق باشد، بلکه با عنایت به خصوص همین موضوع، آیه از طرف خدا آمده نهایت اینکه بشود موارد دیگر را با آن منطبق ساخت و آیه را با آن موارد تطبیق کرد.

بالاخره با ملاحظه مجموع روایاتی که در این باب وارد است این آیه کریمه یا به طور خصوصی و ویژه برای امام حسین و حضرت مهدی موعود نازل شده و چشم انداز از آیه، آن دو بزرگوار می باشند، و یا اینکه اولین و بزرگترین مصداق آن، امام حسین و حضرت مهدی می باشند هر چند مصادیق دیگر نیز پیدا کند و بر سایر موارد نیز منطبق گردد. در پرتو این بیان، روشن می گردد که رابطه میان آن دو حجت بالغه الهی از نوع روابط دیگر ممتاز بوده و پیوند معنوی و آسمانی میان آن دو، پیوندی الهی است که خلل و شبهه ای در آن، راه ندارد.

خلل پذیر بود هر بنا که می بینی مگر بنای محبت که خالی از خلل است و سند محکم این ترابط و این شدت اتصال و یگانگی، قرآن کریم است.

آیت الله محمد واعظ زاده خراسانی

روایات مهدویت نزد اهل سنت

در مورد روایات، روایات مهدی (عج) را صحاح ست همه شان ذکر کرده اند و بابی دارند، غیر از بخاری. بخاری می گوید مسیح که نزول می کند با امامشان بیعت می کند. اسم نمی برد. بالاخره این مساله آن جا هم هست؛ اما بقیه صحاح ست بعضی شان باب دارند و بعضی در همان باب فضائل اهل بیت علیه السلام می گویند. منتها با همین اشتباه کاری ها که «...اسمه اسمی و اسم ابیه اسم ابی...»

آیت الله محمد واعظ زاده خراسانی

کشتار و خونریزی؟!

یکی این که در بسیاری از روایات مساله کشتار و خونریزی آمده و ذکر شده که جوی های خون و آسیاهای خون راه می افتد. این ها در یک دوران هایی نقل شده که اصلاً روح حاکم بر دنیا همین چیزها بوده است. در آن دوران، به هر کس بیش تر خونریزی می کرد نشان می دادند که شجاعت اش بیش تر است. عقیده من این است که در این ها باید تحقیق بشود که چه مقدار اصل و سندیت دارد. در حدیثی که مورد اتفاق فریقین است می گوید:

"...یملاء الارض قسطاً وعدلاً کما ملئت ظلماً وجوراً."

حضرت مهدی (عج) برای برقراری عدل و قسط می آید. در بعضی از جاها کسانی هستند که مقاومت بکنند و حضرت باید با آن ها بجنگد؛ اما نمی شود گفت، اصلاً شعار حضرت آدم کشی و خونریزی است. متاسفانه منبری ها و مداح ها این مسائل را خیلی دنبال می کنند و در ذهن مردم هم همین چیزها است. باید از حضرت به عنوان یک مرد عادل و طرفدارعدل یاد شود. باید او را دادگستر جهان معرفی بکنیم. حضرت (عج) نه به طور اعجاز بلکه به طور طبیعی رهبری جهان را به عهده می گیرد. این هم خودش یک نکته است که آیا کارهای حضرت همه اش معجزه و اعجاز است یا جریانی است که طبع بشر به سمتی پیش می رود که بالاخره از همه شعارها، حکومت ها و از همه فرماندهان مایوس می شود و با اظطرار طالب عدل می گردد. بعد ندایی بلند می شود که با وسایل روز به گوش همه می رسد. آن وقت مردم مطالعه می کنند. مبلغین تبلیغ کرده، فلسفه قیام و ظهورش را بیان می کنند و در نتیجه مردم به آن حضرت می گروند.

آیت الله محمد واعظ زاده خراسانی

رهبری جهان

نکته دیگر، مساله رهبری در جهان است نه سلطنت و حکومت بر جهان. این را هم باید در باره اش مطالعه کرد و مساله خیلی مهمی است. بالاخره جهان به طرف یک قطبی شدن پیش می رود اما نه قطبی که فقط یک کشور و یا یک حکومت باشد. این اصلاً عملی نیست و چیزی نیست که روی آن تکیه کنیم با اختلاف ملت ها و اقوام و ملیت ها و...؛ ولی رهبری می شود واحد باشد. ما باید بگوییم که او رهبر واحد جهان است. بالاخره مردم دنیا می بینند او سخن حق می گوید. البته طبعاً او یک نوع وراثتی هم نسبت به زمین، به عنوان رهبر حتماً خواهد داشت.

دانلود مستقیم