0%
جمعه ، ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

پرتال تخصصی تبیان مهدویت

تبیان مهدویت ، بزرگترین پایگاه اینترنتی مهدویت

دوران غيبت صغري

دوران غيبت صغري
از روايات استفاده مي شود دوران غيبت حضرت مهدي عليه السلام، به دو دوره کاملاً متمايز از يکديگر تقسيم شده است. دوران غيبت صغري (غيبت صغري) و دوران غيبت کبري. (غيبت کبري) برخي از دانشمندان شيعي اگرچه آغاز غيبت صغري را از هنگام تولد آن حضرت دانسته اند؛ ولي بيشتر علماي شيعه آغاز آن را شهادت امام حسن عسکري عليه السلام و پايان آن را تا آغاز غيبت کبري (سال…
از روايات استفاده مي شود دوران غيبت حضرت مهدي عليه السلام، به دو دوره کاملاً متمايز از يکديگر تقسيم شده است. دوران غيبت صغري (غيبت صغري) و دوران غيبت کبري. (غيبت کبري)

برخي از دانشمندان شيعي اگرچه آغاز غيبت صغري را از هنگام تولد آن حضرت دانسته اند؛ ولي بيشتر علماي شيعه آغاز آن را شهادت امام حسن عسکري عليه السلام و پايان آن را تا آغاز غيبت کبري (سال 329 ه .) دانسته اند.

بدون ترديد در زمان حيات امام حسن عسکري عليه السلام، گروهي از شيعيان خاصّ و نزديکان آن حضرت، به شرف ديدار فرزند بزرگوار ايشان حضرت حجّت عليه السلام نائل شده اند. اما آنچه محل بحث واقع شده اينکه آيا پس از شهادت امام حسن عسکري عليه السلام نيز امکان ملاقات بوده يا خير.

از روايات و حکايات استفاده مي شود اگرچه ديدار با حضرت حجّت، مانند دوران حيات پدر بزرگوارشان نبوده است؛ ولي در عين حال گروهي با آن حضرت ديدار داشته اند که شيخ صدوق رحمه الله، در کتاب شريف کمال الدين و تمام النعمة و ديگران اسامي آنان را ذکر کرده اند.

شيعيان، از مناطق گوناگون جهان اسلام، براي درک حضور حضرت، به عراق و حجاز سفر مي کردند. گروهي موفق به ديدار حضرت حجّت عليه السلام مي شدند و گروهي نيز، با رسيدن به محضر نمايندگان ويژه حضرت، يقين به وجود مبارک امام عليه السلام پيدا مي کردند و وجوهاتي را که براي آن حضرت آورده بودند، به نمايندگان ايشان مي دادند.

در اين زمان، ارتباط با حضرت، معمولاً از طريق نايبان خاصّ، برقرار مي شد. (توقيع) اين دوره، با مرگ آخرين سفير امام عصر، ابوالحسن سمري (در شعبان 329 ه) به پايان رسيد.
تاریخ و ساعت انتشار :
۲۲:۱۹:۴۸ ~~~ ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
دسته بندی :
غیبت صغری
با مهدی

بنر های حاشیه پست

اظهار نظر در مورد دوران غيبت صغري .::. پرتال تخصصی تبیان مهدویت

*
*
دانلود مستقیم