0%
پنجشنبه ، ۰۹ فروردین ۱۴۰۳

پرتال تخصصی تبیان مهدویت

تبیان مهدویت ، بزرگترین پایگاه اینترنتی مهدویت

ابدال

ابدال
«ابدال» جمع «بَدَل» يا «بَدِيل»، عده اي معلوم از صالحان و خاصان خدا [هستند] که گويند: هيچ گاه زمين از آنان خالي نباشد و جهان بديشان برپاست. آن گاه که يکي از آنان بميرد، خداي تعالي ديگري را به جاي او برانگيزد [۱] تا آن شمار - که به قولي هفت و به قولي هفتاد است - همواره کامل بماند. [۲] . برخي نيز گفته اند: «آنان گروهي اند که…
«ابدال» جمع «بَدَل» يا «بَدِيل»، عده اي معلوم از صالحان و خاصان خدا [هستند] که گويند: هيچ گاه زمين از آنان خالي نباشد و جهان بديشان برپاست. آن گاه که يکي از آنان بميرد، خداي تعالي ديگري را به جاي او برانگيزد [1] تا آن شمار - که به قولي هفت و به قولي هفتاد است - همواره کامل بماند. [2] .

برخي نيز گفته اند: «آنان گروهي اند که خداوند به وسيله آنها دين را بر پا نگه مي دارد و روزي را نازل مي گرداند. چهل نفر از ايشان در شام و سي نفر در ساير بلاد هستند. هر گاه يکي از دنيا برود، کس ديگري هماننداو به جاي او قرار مي گيرد». [3]

علت اينکه «ابدال» ناميده شده اند، همين است که چون يکي از دنيا رود، کسي مانند او جايش را مي گيرد. [4] .

در روايات اسلامي آمده است: «ايشان گروهي از ياران حضرت مهدي عليه السلام در شام هستند [5] و هنگام ظهور آن حضرت، خود را به مکه رسانده با ايشان بيعت مي کنند».

البته در برخي روايات «ابدال» همان اوصيا معرفي شده اند. از خالد بن هيثم فارسي نقل شده که گفت: «به امام رضاعليه السلام عرض کردم مردم اعتقاد دارند که بر روي زمين ابدالي هستند؛ ايشان کيانند؟ حضرت فرمود: راست مي گويند: ابدال همان اوصيا هستند که خداوند ايشان را بدل پيامبران قرار داد؛ وقتي که ديگر نبوّت با پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله به پايان رسيد.». [6] .

درباره ويژگي اين افراد گفته شده است: «... رُهْبانٌ بِاللَّيْلِ لُيُوثٌ بِالنَّهارِ کانَ قُلُوبُهُم زُبُرَ الحَدِيدِ فَيُبايِعُونَهُ بَيْنَ الرُّکْنِ وَالْمَقامِ...»؛ [7] «آنان راهبان شب و شيران روز هستند. دل هاي شان چون فولاد سخت است که در ميان رکن و مقام، با آخرين ذخيره الهي حضرت مهدي عليه السلام بيعت مي کنند.»
پاورقي
[1] کنزالعمال، ج 11، ص 125.

[2] علي اکبر دهخدا، لغت نامه، ابدال.

[3] خليل بن احمد، العين، ج 8، ص 45؛ ر.ک: حليةالاولياء، ج 3، ص 114؛ کشف الخفاء، ج 1، ص 25.

[4] مجمع البحرين، ج 5، ص 319.

[5] کتاب الغيبة، ص 476؛ شيخ مفيد، اختصاص، ص 208 و مسند ابي يعلي، ج 12، ص 270؛ صحيح ابن حبان، ج 15، ص 159.

[6] طبرسي، الاحتجاج، ج 2، ص 437.

[7] شيخ مفيد، الاختصاص، ص 208.
تاریخ و ساعت انتشار :
۲۲:۱۹:۴۸ ~~~ ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
دسته بندی :
القاب حضرت
با مهدی

بنر های حاشیه پست

اظهار نظر در مورد ابدال .::. پرتال تخصصی تبیان مهدویت

*
*
دانلود مستقیم