0%
پنجشنبه ، ۰۹ فروردین ۱۴۰۳

پرتال تخصصی تبیان مهدویت

تبیان مهدویت ، بزرگترین پایگاه اینترنتی مهدویت

فیض خدا و تأخیر، چرا؟

فیض خدا و تأخیر، چرا؟
تا به حال از خودت پرسیده ای چرا ظهور امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف تا این اندازه به تأخیر افتاده است؟... مگر نه اینکه وقتی حضرت ظهور می کند، به هر چه ظلم و ستم و تاریکی است، پایان می دهد و جهان را مملو از عدل و نیکی و داد می کند؟ پس چرا این فیض عظیم الهی به بندگان عطا نمی شود؟ چرا در ظهور این…
تا به حال از خودت پرسیده ای چرا ظهور امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف تا این اندازه به تأخیر افتاده است؟... مگر نه اینکه وقتی حضرت ظهور می کند، به هر چه ظلم و ستم و تاریکی است، پایان می دهد و جهان را مملو از عدل و نیکی و داد می کند؟ پس چرا این فیض عظیم الهی به بندگان عطا نمی شود؟ چرا در ظهور این خیر کثیر تا این اندازه تأخیر وجود دارد؟ اصلا مگر خدا نمی توانست عدل و داد را از همان ابتدای آفرینش بر همه زمین جاری کند؟ و ....



از سویی باید توجه داشت که به طور قطع و یقین تمام كارهاى خداوند، بر اساس حكمت هایى خاص صورت مى گیرد و در اراده و افعال او بیهودگى و بى قانونى وجود ندارد. بنابراین تأخیر در قیام جهانى حضرت مهدى عجل الله تعالی فرجه الشریف و حكومت توحیدى عالم گستر او، امرى قابل قبول، منطقى و مبتنی بر حقایق و ضرورت هاى حیات بخش بشرى است.

بشر هیچ گاه نتوانسته و هیچ گاه هم نمی تواند ادعا كند كه تمام رازهاى هستى و اسرار پدیده هاى گوناگون تاریخ را دریافته است و به چند و چون حكمت هاى نهان الهى در هریك از پیشامدهاى روزگار دسترسى دارد. ضمن آنکه ضرورتى هم ندارد كه از همه اسباب و عللى كه موجب پیدایش حقیقت ها و واقعیت هاست، آگاه باشیم. هر روز و هر ساعت در زندگى بشر وقایع مختلفی اتفاق مى افتد، بدون آنكه معرفت و شناخت یا غفلت و جهل ما كوچك ترین تأثیرى در بود و نبود آن ها داشته باشد.

بنابراین می توان گفت غیبت طولانى امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و به تأخیر افتادن حاكمیت دین و قرآن توسط ایشان نیز مى تواند بر اساس همین فاعده تبیین و تفسیر شود؛ چنان که در حدیثی از امام صادق علیه السلام آمده است: « این امر، امرى از امور الهى و سرّى از اسرار الهى و غیبى از غیب هاى الهى است و زمانی كه دانستیم كه خداى عزوجل حكیم است، تصدیق مى كنیم كه همه كارهاى او از روى حكمت است؛ اگر چه علت آن آشكار نباشد».1

از سوی دیگر به یقین خداوند از همان ابتداى رسالت پیامبراكرم صلی الله علیه و آله مى توانست جهانگیر شدن آیین توحید و عدالت را تحقق بخشد، همه دل ها را به اسلام مایل سازد، همه گردن فرازان را تحت حكومت قرآن در آورد و از مظلوم واقع شدن و شهید گشتن همه امامان و پیشوایان و صالحان جلوگیرى به عمل آورد، هم چنانكه فرموده است: « وَ لَوْ شاءَ اللّهُ لَجَعَلَکُمْ أُمَّةً واحِدَةً »؛ « اگر خدا مى خواست همه شمار را بر یك آیین قرار مى داد».2



در حدیثی از امام صادق علیه السلام آمده است: « این امر، امرى از امور الهى و سرّى از اسرار الهى و غیبى از غیب هاى الهى است و زمانی كه دانستیم كه خداى عزوجل حكیم است، تصدیق مى كنیم كه همه كارهاى او از روى حكمت است؛ اگر چه علت آن آشكار نباشد»



اما آنچه قابل توجه است اینکه همیشه حكمت هاى بالغه خداوند بوده است كه بر اساس قابلیت ها و نحوه عمل كردهاى خلایق سیر وقایع و فراز و فرودهاى زندگى انسان ها را رقم زده است. اینكه در سراسر تاریخ پرنشیب و فراز اسلام و نیز در طى این همه قرن كه از آغاز غیبت حضرت مهدى عجل الله تعالی فرجه الشریف مى گذرد، هیچ گاه زمینه عملى شدن وعده هاى حتمى خداوند نسبت به امامت و وراثت مستضعفان و خلافت مؤمنان حقیقى در سراسر گیتى پیش نیامده، به یقین ریشه در عدم وجود شرایط لازم و عدم آماگى داشته است وگرنه قدرت خدا و اراده قطعى او در این مورد غیر قابل تردید است.

اما اینکه چرا خداوند این فیض را به تأخیر انداخته است؟ در حالی که با بروز و ظهور این فیض الهی است که مؤمنان به آرامش خواهند رسید و جهان در سیره دین خدا قرار می گیرد.

باید توجه داشت که تجربه تلخ مظلومیت و شهادت امامان پیشین و قدرناشناسى و ناسپاسى مردم نسبت به نعمت وجود و حضور امامان خویش كه باعث سلب توفیق آنان از درك حضور آخرین پیشواى معصومشان گشت. همچنین آزمایش میزان پایبندى مسلمانان به ایمان و تقوى در برابر مشكلات و سختى هاى دوران غیبت؛ آزمایش درجه ولایت و فرمانپذیرى شیعیان نسبت به امام غائب؛ جلوگیرى از كشته شدن آخرین امام معصومین علیهم السلام كه بنا بر اراده خدا و ارث تمام پیامبران و امامان و تحقق بخش تمام آرمان هاى الهى در سراسر هستى است و آماده نبودن شرایط اجتماعى براى پذیرش حكومت واحد جهانى بر اساس عدالت و توحید علت هایی هستند که سبب غیبت طولانی مدت امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف شده اند.

باید توجه داشت که سنت الهی نمی تواند ارزش هاى والا و كمالات فردى یا اجتماعى انسان ها را از راه معجزه و با به كارگیرى قدرت بى انتهاى خویش، به آنان ارزانى دارد؛ بلکه این خود انسان ها هستند كه باید بكوشند و سختى هاى راه كمال را تحمل كنند، تا به ارزش هاى الهى دستیابند.

دستیابى و رسیدن به جامعه اى تكامل یافته و مبتنى بر قانون وحى، در سایه حاكمیت رهبرى معصوم والاترین و با ارزش ترین موقعیت اجتماعى است كه به اراده خدا در دوران پس از ظهور امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف تحقق مى یابد. در چنین مسیرى تحمل قرن ها رنج و مرارت دوران غیبت، فداكارى و جانبازى میلیون ها انسان پاكباخته است.3





پی‌نوشت:

1. كمال الدین، ج 2، ص 482.

2. مائده: 48.

3. ماهنامه موعود، ش 7.
تاریخ و ساعت انتشار :
۲۲:۱۹:۴۸ ~~~ ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
دسته بندی :
مقالات و گفتگو های مهدوی
با مهدی

بنر های حاشیه پست

اظهار نظر در مورد فیض خدا و تأخیر، چرا؟ .::. پرتال تخصصی تبیان مهدویت

*
*
دانلود مستقیم