0%
پنجشنبه ، ۰۹ فروردین ۱۴۰۳

پرتال تخصصی تبیان مهدویت

تبیان مهدویت ، بزرگترین پایگاه اینترنتی مهدویت

امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف از زبان امام حسین ع

امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف از زبان امام حسین ع
به نام او که مظهر عشق و شهادت را در زمین آفرید و ما را با نام حسین عاشق گرداند. حسینی که در سرزمین کرب و بلا مردانگی خود را به صحنه نمایش گذاشته و فرزند شش ماهه خود را قربانی راه سپید خوش بختی کرد.حسینی که با آوردن نامش چشم ها به دریا و دل ها به آتشفشان ها مبدل می شود.حسینی که ما را با درس هایش به…
به نام او که مظهر عشق و شهادت را در زمین آفرید و ما را با نام حسین عاشق گرداند. حسینی که در سرزمین کرب و بلا مردانگی خود را به صحنه نمایش گذاشته و فرزند شش ماهه خود را قربانی راه سپید خوش بختی کرد.حسینی که با آوردن نامش چشم ها به دریا و دل ها به آتشفشان ها مبدل می شود.حسینی که ما را با درس هایش به این زندگی و دنیا آشنا کرد و به ما آموخت تنها هدفمان در دنیا قرب عندالله باشد. حسینی که خود عاشق بود، اما همه را شیفته خود کرد و چه زیبا شباهتی است بین قیام امام حسین (ع) و مهدی موعود (عج آن منتقم خون حسین (ع).در این نوشتار، با بررسی احادیثی که از زبان امام حسین (ع) در مورد اباصالح (ع) روایت شده است در می یابیم که در سایه تحقیق و غوطه ور شدن در سخنان و روایات ائمه اطهار خصوصاً سیدالشهدا، می توان هر چه بیشتر به حد اعلایی از شناخت محبت و عشق به ایشان دست یافت چرا که روح لطیف انسان هر چه بیشتر تحت تاثیر و تأدیب پرتو انوار الهی _ که همان قرآن و عترت است _ قرار گیرد، زودتر و بهتر می توان به سعادت دنیا و آخرت و کام یابی بزرگ _ که همان قرب الهی است _ دست پیدا کرد.

روزی از محضر امام حسین (ع) پرسیدند: آیا حضرت مهدی متولد شده است فرمود: «لا، ول و ادرکته لخدمته ایام حیاتی نه هنوز متولد نشده است من زمانی که او رادرک کنم همه عمر بهخدمت او کمر می بندم .در کمال الدین از امام حسین (ع) روایت شده «ما دوازده امام داریم اول آنها امیرمؤمنان علی بن ابیطالب (ع) و آخرین آنها نهمین فرزند من است او امامی است که به حق قیام می نماید و خداوند زمین را پس از آن که با «کفر و بی دینی اهلش مرده باشد،به وسیله او زنده می کند و هم با وی دین حق اسلام را بر همه ادیان غالب می گرداند، هرچند مشرکان نخواهند. او غیبتی دارد که در آن مردم بسیاری از دین بر می گردند و گروهی دیگر، بر دین ِ حق ِ اسلام ثابت می مانند؛ برخی از «روی سرزنش به آنها می گویند: اگر راست می گویید موقع ِ ظهور امام زمان شما چه وقت است !»«ان الصابر فی غیبته علی الاذی و التکذیب بمنزله المجاهد بالسیف بین یدی رسول الله(ص)؛ آگاه باشید آنان که در غیبت ولی ّ با تحمل ّ رنج ها و تکذیب بی دینان بر عقیده خود ثابت می مانند، مثل کسانی اند که با شمشیر در رکاب رسول خدا جهاد کردند.»از پیشگاه امام حسین (ع) سوال کردند: آیا شما صاحب این امر هستید؟فرمود: «لا لکن صاحب الامر الطرید الشدید، الموتور بابیه المکنی بعمه ، یَضَع ُسیفه علی عاتقه ثمانیه اشهر؛ نه من نیستم بلکه صاحب این امر کسی است که از میان مردم کناره گیری می کند، به سرزمین های دور دست می رود و خون پدرش بر زمین می ماند و از عمویش پنهان می شود. آن گاه شمشیر بر می دارد و هشت ماه تمام شمشیر بر زمین نگذارد».هم چنین در جای دیگر روایت است «قائم هذه الامه التاسع من ولدی صاحب الامر، و هوالذی یقسم میراثه و هو حی قائم این امت نهمین فرزند من است که او صاحب این امر، و میراثش تقسیم می شود، درحالی که او زنده است .

حارث بن مغیره می گوید: به ابی عبدالله حسین بن علی (ع) عرض کردم امام مهدی (ع) با چه نشانه ای شناخته شود، فرمود: «با آرامش و وقار. عرض کردم و (نیز) با چه نشانه ای فرمود: با شناختن حلال و حرام الهی و به این که مردم به او محتاج اند و او به کسی نیاز ندارد».و باز از امام حسین (ع) روایت شده که فرمود: «در قائم ما (آل محمد (ص)) سنتی از ابراهیم و سنتی از موسی و سنتی از عیسی و سنتی از ایوب و سنتی از محمد (ص) است سنتی که از نوح به ارث برده است طول عمر است سنتی که از ابراهیم به ارث برده است پنهان به دنیا آمدن و کناره گرفتن از مردم است سنتی که از موسی به ارث برده است ترس و غایب شدن است سنتی که از عیسی به ارث برده است اختلاف مردم در مورد اوست سنتی که از ایوب به ارث برده است بخشایش پس از گرفتاری است سنتی که از پیامبر اکرم (ص) به ارث برده است ظهور با شمشیر است .امام حسین (ع) فرمودند:«لِلمْهدی خَمس ُ علامات السفیانی و الیمانی و الصیحه من السماء، والخسف بالبیداء، و قتل النفس الزکیه برای مهدی ما پنج علامت است 1 _ خروج سفیانی 2 _ خروج یمانی 3 _ بانک آسمانی 4 _ خسف درسرزمین «بیدا» 5 _ قتل نفس زکیّه و باز حارث بن مغیره می گوید: به خدمت امام حسین (ع) شرف یاب شدم و عرض کردم حضرت مهدی را با چه نشانه هایی بشناسیم فرمود: «بمعرفه الحلال و الحرام و بحاجه الناس اءلیه ولایحتاج الی أحد؛با شناخت احکام و معارف و نیاز همگان به او، و بی نیازی او از همه .ابو یحیی نقل می کند: مردی از امام حسین (ع) درباره امامان پرسید، حضرت فرمود: «دوازده نفرند که به شمار نقبای بنی اسرائیل اند، نه نفر آنان از فرزندان من هستند، آخرین شان قائم آل محمد (ص) است به یقین از رسول خدا (ص) شنیدم می فرمود: بر شما بشارت باد، بر شما بشارت باد. بر شما بشارت باد! همانا مثَل اهل بیت من همچون مَثَل باغی است که هر سال گروهی از آن (بهره می گیرند) و سیر می شوند، تا آخرین آنان برای مردمی ظهور می کند که دریای جمعیت شان از همه گسترده تر و (عمق و توسعه فهم و ادراکشان از همه ژرف تر و پر شاخه تر، و در میوه چینی وجود نورانی امام عصرشان از همه خوشه چین تر خواهد بود.اینها همگی اهل نجات و رستگاری اند چگونه هلاک می شوند، مردمی که اولین شان من هستم و آخرین شان دوازده نفر از سعادت مندان خردمند پس از من و مسیح بن مریم خواهد بود؟ بله در این میان عمر نادانان (پیرو اهل دنیا) نابود می شود، آنان از من نیستند و من هم از آنان نیستم

روایت شده است که ظهور حضرت مهدی (عج با حوادث کربلا رابطه خاصی پیدا کرده که از آن جمله است 1 _ در تمام ایام مربوط به حضرت ولی عصر (عج زیارت امام حسین (ع) وارد شده است چون شب نیمه شعبان و شب قدر؛2 _ آغاز قیام جهانی حضرت مهدی (عج طبق روایات فراوانی در روز عاشورا خواهد بود؛3 _ در بیشتر احادیث که از وجود مقدس رسول اکرم (ص) در خصوص آن مصلح جهانی وارد شده به وسیله امام حسین (ع) به عناوینی چون (از تبار پسرم حسین (ع))، (از نسل این پسرم ، (نهمین فرزند پسرم حسین معرفی شده است 4 _ سفر تاریخی امام (ع) که از مکه معظمه به مقصد کوفه آغاز شد و به مقصد نرسید، توسط فرزند رشیدش تکمیل می شود و پایتخت حکومت جهانی آن حضرت شهر کوفه خواهد بود؛5 _ وجود مقدس ولی ا... اعظم طبق روایات همواره به یاد جد بزرگوارش امام حسین (ع) هر صبح و شام اشک می ریزد.از جمله عبادت های بسیار مهم و با فضیلت در شب نیمه شعبان زیارت حضرت سیدالشهدا (ع) است و البته در این جا این سؤال پیش می آید که ولادت حضرت مهدی عج چه ارتباطی با زیارت امام حسین (ع) دارد که در شب تولد امام زمان (عج زیارت حضرت اباعبدالله حسین (ع) مستحب است ممکن است گفته شود: چون امام حسین ع) جد بزرگوار آن حضرت است با این زیارت ولادت فرزندش را به ایشان تبریک می گوییم ولی این سخن از جهاتی نمی تواند درست باشد، زیرا که در این صورت زیارت حضرت امام حسن عسکری (ع) مناسب تر بود، چرا که آن حضرت پدر بلا واسطهو امام حسین (ع) پدر با واسطه امام زمان (عج است و اگر گفته شود امام حسین (ع) چون پدربزرگ است زیارتش زیارت بقیه ائمه معصومین مانند امام حسن عسکری (ع) نیزهست در این صورت گوییم زیارت حضرت امیرالمؤمنین و یا زیارت رسول الله (ص) مناسب تر خواهد بود. زیرا آن دو بزرگوار پدر ائمه اند، پس با این مقدمات باید گفت حقیقت مهم تر از اینها است زیارت امام حسین (ع) در این شب حاکی از رابطه مخصوص و پیوند آسمانی قیام کربلا و نهضت امام حسین (ع) با حضرت مهدی (عج است زیرا در این قیام مقدس آسمانی رهبر و پیشوای نهضت حسین بن علی (ع) بر خاک و خون کشیده می شود و دراین جهاد مقدس اصحاب و یاران سلحشور و با وفایش به لقاء ا... می پیوندند و همه می دانیم که انتقام خون مقتول بر عهده وصی و فرزند مقتول است خداوند می فرماید: (و من قتل مظلوما جعلنا لولیه سلطانا)؛ کسی که مظلوم کشته شد و به دست ستمگران و مردم جفا پیشه از پای درآمد، برای ولّی ِ او سلطنت و قدرت قرار دادیم .لذا ولی ّ دم ِ امام حسین (ع) حضرت مهدی است و امر انتقام و خون خواهی به دست آن حضرت می باشد.

امام حسین (ع) فرمود:«اگر مهدی آل محمد (ص) قیام کند، مردم او را نشناسند، زیرا او به سوی آنان می آید، در حالی که جوانی رشید است و از بزرگ ترین آزمون ها این است که صاحب مردم (امام زمان ، جوان ظهور می کند، در حالی که آنان می پندارند، او پیرمردی کهن سال است »از احمدبن محمد بن احمد بن طلحه خراسانی از علی بن حسین از اسماعیل بن مهران از عمرو بن ایان از عمرو بن ثمر از جابر از ابی جعفر (ع) مثل این حدیث روایت شده است و در تفسیر آیه (اقترب الساعه صاحب تفسیر از احمد بن ادریس و از ابی عبدا... از ابن نوید از حسین بن احمد سنقری از یونس بن حسین و از ابی عبدا... (ع) در قول خدای تعالی (مدهامتان روایت کرده که آن حضرت فرمود که در مابین مکه و مدینه نخلستان ها به هم متصل می شوند، یعنی در وقت ظهور. (یریدون لیطفئوا نورالله بافواههم و الله مُتّم ُ نوره ؛ اراده می کنند که با دهان های خود نور خدا را خاموش نمایند و حال آن که خدا نور خود را تمام کننده است .صاحب تفسیر گوید: خدا با قائم اتمام نور خواهد نمود. او را بر همه مذاهب و ادیان غالب می کند. در آن وقت کسی غیر از خدا عبادت نمی شود. این است معنای حدیث که زمین را پر از عدل می کند؛ چنان که پراز ظلم و جور کرده است (و اُخری تحبّونها نصرمن الله و فتح قریب را به فتح قائم تاویل کرده (حتی اذا رأوا ما یوعدون ؛ وقتی که قائم (عج و امیر المؤمنین را که به ایشان وعده می شود، می بینند.(فسیعلمون من اضعف ناصراً واقل عددا)؛ پس به زودی می داند که کیست ضعیف تر و کمتر از حیث یاور و ناصر».(انهم یکیدون کیدا و اکید کیدا فمهّل الکافرین أمهلهم رویدا)؛ به درستی که ایشان حیله می کنند، حیله کردنی و من حیله می کنم حیلهکردنی و ایشان را _ یا محمد _ اندکی مهلت بده صاحب تفسیر گفته که هر آیینه قائم مبعوث می شود و انتقام از ظالمان بنی امیه و قریش می گیرد. صاحب تفسیر از احمد بن ادریس از محمد بن عبدالجبار از ابن ابی عمیر از حماد بن عثمان از محمد بن مسلم روایت کرده که می گوید: از ابی جعفر پرسیدم از قول خدا (واللیل اذا یغشی آن حضرت فرمود: مراد امیرالمومنین است که در دولت باطل ظلمت ِ نفس ستم به او احاطه نمود و نور دیده اش را خاموش کرد و مامور گردید که صبر نماید، گفتم (والنهار اذا تجلّی فرمود: نهار عبارت از قائم است زمانی که قیام کرد، بردولت باطل غالب می شود. خدای تعالی در قرآن برای خلق مثل ها آورده و با آنها با پیغمبرخود خطاب نموده غیر از او کسی آنها را نمی داند: (قل ارایتم ان اصبح ماءکم غوراً فمن یاتیکم بماء معین صاحب تفسیر گوید: اگر خود امام شما غایب شود، پس چه کسی برای شما امامی می آورد که مانند او باشد.شیخ صدوق در کتاب «ثواب الاعمال از ابن ولید از صفا از عباد بن سلیمان از محمد بن سلیمان و او از پدرش روایت کرده به ابی عبدالله (ع) گفتم (هل أتیک حدیث الغاشیه فرمود: مراد قائم (ع) است ظالمان را با شمشیر احاطه می کند. راوی می گوید که گفتم (وجوه یومئذ خاشعه آن حضرت فرمود: به قائم (عج خضوع می کنند و طاقت ابا و امتناع ندارند، گفتم (عامله فرمود: عمل به غیر از ظهور قائم ایمان به اونیاورد،هر چند که به سایر ائمه ایمان آورده باشد. ایمان آوردنش به قائم (عج در وقت ظهور سودی نخواهد داشت کمال الدین از ابن متوکل از محمد عطار از ابن عیسی از عمربن عبدالعزیز از جماعتی از اصحاب ما، ایشان از داود رقی از ابی عبدالله (ع) در خصوص قول خدای تعالی (الذین یؤمنون بالغیب روایت کرده آن حضرت فرمود: ایمان به غیب اعتقاد به قیام قائم است و در کتاب «الامام الحجه ابن الحسن العسکری از حضرت امام باقر از پدرش امام علی بن الحسین از پدرش امام حسین رسیده : «آن گاه که ائمه معصومین درگیر و گرفتار جور مخالفان قرآن و خلفای جابر شدند، مردی از ما به حق قیام کند و 313 نفر از مردان جانباز و یاران مخلص او را یاری دهند، با تأیید الهی و پرچم پیغمبر به جانب مدینه روان می گردد، از میان بیداء که می گذرد، می گوید: این جا همان مکانی است که خداوندِ قوی (حنیف عذابش را بر زمین فرو می بارد».امام حسین (ع) فرمود: «خدا قائم ما آل محمد (ص) را آشکار می کند، تا ازستمکاران انتقام بگیرد؛ عرض شد: ای فرزند رسول خدا قائم شما کیست فرمود: نهمین فرزند از فرزندان پسرم محمد بن علی (ع)، او حجه بن الحسن بن علی بن محمد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمد بن علی فرزندم می باشد و او همان کسی است که زمانی طولانی غایب می شود. سپس ظهور می کند و زمین را پر از عدل و داد می سازد، به همان سان که از ظلم وجور پر شدهاست .

(هل اتیک حدیث الغاشیه - وجوه یومئذ خاشعه - عامله ناصبه - تصلی نارا حامیه )سهل بن محمد از حضرت ابی عبدالله نقل می کند: مراد از حدیث غاشیه قائم مهدی است که با شمشیر خروج می کند و کسانی که به غیر حق بر مردم سلطنت می کنند،می جنگند.(والفجر- ولیال عشر - والشفع والوتر - واللیل اذا یسر)حضرت ابی عبدالله فرمود: مراد از فجر، فجر ظهور قائم است و شب های عشر،دولت ائمه تا دولت قائم است (والشمس و ضُحیها - و القمر اذا تلیها - و النهار اذا جلّیها - و اللیل اذایغشیها)سلیمان دیلمی از ابی عبدالله نقل می کند: که در این سوره معنای شمس و قمر سوال کردند، فرمود: شمس شخصیت رسول خدا (ص) و قمر امیر المؤمنین و نهار فاطمه الزهرا و مراد «جلّیها» نسل فاطمه زهرا مخصوصاً مهدی قائم است و «وضحیها» قیام قائم است (واللیل اذا یغشی - و النهار اذا تجلی از حضرت ابی عبدالله روایت شده که مراد از شب تاریکی دولت ابلیس است و نهار، متجلی دولت قائم آل محمد(ص) است (امن یجیب المضطر اذا دعاه ُ و یکشف السوء و یجعلکم خلفاء الارض از حضرت ابی عبدالله (ع) روایت است که فرمود: قائم ما وقتی خروج می کند، وارد مسجد الحرام می شود و رو به قبله می ایستد و پشت به دیوار کعبه می دهد و دو رکعت نماز می خواند و با صدای بلند می گوید: «ایها الناس انا أولی الناس بآدم یا ایهاالناس انا أولی الناس بابراهیم یا ایهاالناس انا اولی الناس باسماعیل یا ایهاالناس انا اولی الناس بمحمدثم یرفع یده الی السماء و یدعو و یتضرع حتی یقع علی وجههو هو قول ا... عز و جل (امن یجیب المضطر اذا دعاه و یکشف السوء و یجعلکم خلفاء الارض أءله مع الله قلیلا ما تذکرون ؛ ای مردم من اکنون اولی تر از آدم و از ابراهیم و از اسماعیل و از محمد (ص) به شما هستم آن گاه دست بلند کند و دعا و تضرع نماید و می خواند آیا کسی هست اجابت کند مضطر را، و بدی های وارده بر او را برطرف کند. آری قرار داد خداوند خلفای خود را در زمین آیا با وجود خدای یکتا، خدائی هست لیکن مردم اندکی یادآور این حقیقت اند.در کتاب مسطور از علی بن احمد از عبدالله بن موسی از برقی از پدرش از محمدبن سلیمان از ابی بصیر از ابی عبدالله در آیه معروف (یعرف المجرمون بسیماهُم روایت کرده که آن حضرت فرمود: خدا مجرمان را می شناسد، لیکن قائم (عج ایشان را از سیما و صورت می شناسد و با شمشیر ایشان را می زند.مفصل بن عمر روایت کرده که از ابی عبدالله تأویل آیه (ولنذیقنهم من العذاب الادنی دون العذاب الاکبر) را پرسیدم فرمود: عذاب ادنی گرانی نرخ ها و قحط و عذاب اکبر شمشیر مهدی است در تفسیر مزبور از پدر قائم (عج از ابن ابی عمید از ابن مکان از ابی عبدالله (ع) در تاویل آیه شریفه (اذن للذین یقاتلون بانهم ظلموا و ان الله علی نصرهم لقدیر) روایت کرده که آن حضرت فرمود: اهل سنت می گویند که این آیه در شأن رسول خدا و آل او نازل شد وقتی که قریش آن حضرت را از مکه بیرون کردند.نه چنین نیست بلکه مراد از آیه قائم (عج است که برای خون خواهی امام حسین (ع) خروج خواهد کرد. حاصل و مضمون آیه این است کسانی که مظلوم شده اند، در قتال مأذون می شوند و خدا به یاری ایشان قادر است ایضاً در تفسیر (و من عاقب بمثل ما عوقب به ثم بغی علیه لینصرنه الله) ذکر کرده که هر کس اراده کشتن پیغمبر و ستم بر او نماید، هر آیینه خدا اورا با قائم (عج یاری خواهد کرد. هم چنین در کتاب مذکور آمده است (الذین اءن مکناهم فی الارض اقاموا الصلوه و اتوا الزکوه ؛ هر گاه ایشان را در روی زمین متمکن نمائیم اقامه نماز و ادای زکات می کنند.از ابی الجارود از ابی جعفر (ع) روایت کرد، که آن حضرت فرمود: این آیه در شأن آل محمد است تا آخر ائمه و مهدی و احجاب او. خدای تعالی ایشان را به مشرق و مغرب زمین ملک گرداند و دین را ظاهر می کند و بدعت و باطل را محو می کند؛ چنان که سفیهان حق را مضمحل کردند و در آن وقت ظلم و ستم اصلاً دیده نمی شود و امر به معروف و نهی از منکر می کنند؛ در تغییر مذکور (ان نشأننزل علیهم من السماء آیه فظلت اعناقهم لها خاضعین ؛هرگاه بخواهیم از آسمان بر ایشان آیتی نازل می کنیم آیتی که گردن های ایشان در مقابل آن ذلت و فروتنی قبول می کنند.از صالح بن سهل از ابی عبدالله (ع) روایت کرده که آن حضرت فرمود: آیه (وقضینا الی بنی اسرائیل فی الکتاب لتفسدُن فی الارض مرتین؛ ما به بنی اسرائیل درکتاب _ تورات _ اعلام کردیم که دوبار در زمین فساد خواهید کرد، عبارت از کشته شدن امیر مؤمنان (ع) و ضربت خوردن حسن بن علی (ع) است (و لتعلن علوا کبیرا)؛سرکشی بزرگی می کنید، عبارت از کشتن امام حسین (ع) (فاذا جاء وعد اولیهما)؛هنگامی که وعده اولی (وقت انتقام فرا رسد وقتی است که وعده خونخواهی امام حسین ع) رسید (بعثنا علیکم عبادا لنا اولی باس شدید فجاسوا خلال الدیار) در آن وقت خدای تعالی پیش از خروج قائم قومی بر می انگیزاند که اگر به هر یک از دشمنان آل محمد (ص) دست یابند او را می کشند، (و کان وعدا مفعولا) این وعده ای است که پیش از قیام قائم (عج خواهید رسید، (ثم رددنا لکم الکره علیهم و امددناکم باموال وبنین و جعلناکم اکثرا نفیرا) بار دیگر شما را بر آنان پیروز می گردانیم منظور خروج امام حسین است که در میان هفتاد و دو تن از یاران خود قرار دارد و هر یک از آنان شمشیرهای زرفام دو لبه ای بر دست دارند. و به مردم روی می کنند و می گویند: این امام حسین ع) است با اصحاب خود خروج کرده تا مؤمنین شک نکنند و او دجال و شیطان نیست و این در حالی است که امام زمان (عج پشت سر آنان است و زمانی که به اعتقاد مومنین رسوخ نمود که او امام حسین (ع) است دیگر شک درخصوص آن نمی کنند.بعد از آن امام حسین (ع) به مردم می رسد که حجت قائم (عج میان آنان ظاهرترین مردم است آن گاه مومنین قول او را تصدیق می کنند. وقتی کهحجت (عج را وفات می رسد امام حسین او را غسل و کفن و حنوط کرده و در قبرش داخل لحد می گذارد.چرا که کارهای وصی را جز وصی نباید انجام دهد.ابراهیم در حدیث خود افزوده امام حسین (ع) آن قدر سلطنت می کند که ابروهایش پیش چشم هایش می افتد.محمد بن ابراهیم در کتاب «الغیبه از ابی علی اشعری از محمد بن علی از عبدالله بن قاسم از مفضل از ابی عبدالله (ع) روایت کرده که از آن حضرت در مورد آیه (واذا نقر فی الناقور) سؤال کردند، فرمود: از ما امامی است مخفی زمانی که خدا اراده ظهور او نمود، به دلش وحی می گذارد. پس آن وقت ظاهر می شود و به امر خدا قیام می کند در کتاب مذکور، از ابن بطائنی از پدرش وهب ایشان از ابی بصیر از ابی عبدالله (ع) از آیه (وعد الله الذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنهم فی الارض کما استخلف الذین من قبلهم و لیمکنن لهم دینهم الذی ارتضی لهم و لیبدلنهم من بعد خوفهم امنا یعبدوننی لایشرکون بی شیئا) روایت کرده که آن حضرت فرمود: کسانی که خدا ایشان را خلیفه می کند، قائم و اصحاب اویند.در این کتاب از ابن عقده از احمد بن زیاد از علی بن صباح از حسن بن محمد خضرمی از جعفر بن محمد از ابراهیم ابن عبدالحمید از اسحاق ابن عبدالعزیز از أبی عبدالله (ع) در آیه (ولئن اخرنا عنهم العذاب الی امه معدوده ؛ روایت کرده که حضرت فرمود: عذاب عبارت است از خروج قائم (عج و امت معدوده اصحاب آن حضرتند که بهعدد اصحاب «بدر»اند.از ابن عقده از احمد بن یوسف از ابراهیم مهران از حسن بن علی از پدرش از وهب از ابی بصیر از ابی عبدالله در آیه (فاستبقوا الخیرات اینماتکونوا یأت بکم الله جمیعاً) روایت کرده که حضرت فرمود: این آیه در شأن قائم (عج نازل شده است او واصحابش جمع می شوند در وقتی که پیش از ظهور حضرت آن وقت تعیین نشده است از علی بن حسن مسعودی از محمد عطار از محمد بن حسن از محمد بن کوفی از ابن بخران از قاسم ابی بصیر از ابی عبدالله (ع) در آیه (اذن للذین یقاتلون بانهم ظلموا وان الله علی نصرهم لقدیر) روایت کرده که این آیه در شان قائم (عج و اصحابش نازل شده است علی بن الحسین به اسناد خود از ابی عبدالله (ع) روایت می کند که فرمودند: «یقوم القائم و لیس فی عنقه بیعه لاحد».مهدی قیام می کند، در حالی که در گردنش بیعت کسی نیست تا مجبور به اطاعت و رعایت شود و لذا قانون اسلام را کاملا اجرا می فرماید و دین را زنده می کند.حضرت ابی عبدالله (ع) فرمود:«یخرج القائم یوم السبت یوم عاشورا یوم الذی قتل فیه الحسین .روز خروج امام زمان روز شنبه عاشورای حسین (ع) خواهد بود و بین رکن و مقام ظاهر شود و جبرئیل او را ملامت نماید و در روایت دیگر فرمود: در روز وتر روز فرد 1،3، 5،7،9 خواهد بود.ابن فضال به اسناد خود از حضرت ابی عبدالله (ع) نقل می کند که فرمودند: از علامات مصلح صیحه آسمانی خروج سفیانی و خسف بیداء،خروج یمانی قتل نفس زکیه و غیره است حدیث بن مفیده انصاری گفت از ابی عبدالله حسین بن علی (ع) پرسیدم مهدی را به چه علامت بشناسیم فرمود: با راستی و سنگینی باز پرسیدم به چه چیزها فرمودند: به شناختن حلال و حرام و نیازمندی مردم به او و بی نیازی او از مردم رهبر آزادگان امام حسین (ع) نیز در وصیت خود به محمد بن حنفیه می نویسد:«و انی لم اخرج اشرا و لابطرا و لامفسدا و لا ظالما و لکن خرجت لطلب الاصلاح فی امه جدی رسول الله و ارید أن امر باالمعروف و انهی عن المنکر و اسیر بسیره جدی وابی من برای جاه طلبی و نشاط شوق به مقام و ریاست خارج نشدم نه درصدد فساد و خرابکاری ام و نه قصد ستم کاری دارم و لکن خارج شدم برای اصلاح امت جدم و تصمیم من این است که امر به معروف و نهی از منکر کنم و به سیره و روش جدم و پدرم رفتار کنم و راه و خط مشی آنان را تعقیب و پیروی کنم اکنون ولی عصر امام زمان (عج از همین دودمان است و خط مشی او ادامه راه و روش پدران گرامی و اجداد طیبش خواهد بود، براساس این آیه که (الذین ان مکنا هم فی الارض اقاموا الصلاه و اتوا الزکوه و امروا بالمعروف و نهوا عن المنکر و لله عاقبه الامور)؛کسانی که اگر به آنان در زمین تمکن و قدرت قرار دادیم نماز را بر پا می دارند و زکات می دهند و امر بهمعروف و نهی از منکر می کنند و عاقبت کارها از آن خداوند است بر حسب روایات شریفه این آیه کریمه نظر به حکومت اسلامی و دولت آسمانی امام زمان و یاران او دارد و یا بهترین نمونه و مصداقش آن است




تبیان-مهدویت-امام زمان -مهدوی -منجی - ظهور - آخرالزمان -رجعت
تاریخ و ساعت انتشار :
۰۳:۳۳:۰۸ ~~~ ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
دسته بندی :
مهدی انبیاء و معصومین
با مهدی

بنر های حاشیه پست

اظهار نظر در مورد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف از زبان امام حسین ع .::. پرتال تخصصی تبیان مهدویت

*
*
دانلود مستقیم